BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD'li dev banka binlerce çalışanı İngiltere'den çekebilir----

ABD'li dev banka binlerce çalışanı İngiltere'den çekebilir

ABD'li dev banka binlerce çalışanı İngiltere'den çekebilir
07 Temmuz 2016 - 14:40 www.finansgundem.com

JPMorgan Üst Yöneticisi Dimon, "Eğer AB, Britanya için yeni koşullar getirirse en kötü ihtimalle binlerce çalışanımızı Euro Bölgesi'ndeki diğer şubelerimize taşımak zorunda kalırız"

Merkezi ABD'de bulunan JPMorgan Chase & Co Üst Yöneticisi Jamie Dimon, Avrupa Birliği'nin (AB), Britanya için yeni koşullar getirmesi durumunda, bankanın ülkedeki binlerce çalışanını Avro Bölgesi'ndeki diğer şubelere taşımak zorunda kalabileceğini belirtti.

İtalya'daki "Il Sole 24 Ore" gazetesine konuşan Dimon, "Asıl mesele şu ki hali hazırda Londra'daki finansal pasaport sistemi Avrupa Birliği (AB) içerisindeki müşterilerimize hizmet sunabilmemizi sağlıyor. Bununla birlikte eğer AB, Britanya için yeni koşullar getirirse en kötü ihtimalle binlerce çalışanımızı Euro Bölgesi'ndeki diğer şubelerimize taşımak zorunda kalırız." açıklamasında bulundu.

JPMorgan gibi Londra'dan Avrupa operasyonlarını yöneten çok sayıda finans şirketi, finansal pasaport uygulaması yoluyla Avrupa'daki müşterilerine kolaylıkla hizmet sağlayabiliyor.

İngiltere'nin 23 Haziran'da yapılan referandumda AB'den ayrılma kararı vermesinin ardından, özellikle Londra'daki finans şirketlerinin Avrupa pazarına erişiminin kesilmesinden endişe ediliyor.

Jamie Dimon geçen ayın başında da "İngiltere'nin AB'den çıkması durumunda, ülkenin Avrupa'ya erişimi azalabilecek ve yaklaşık 4 bin kişinin işten çıkarılabilmesi söz konusu olacak. Bunlar JPMorgan çalışanları. Şu anda ne olabileceğini bilmiyoruz ama AB içerisindeki müşterilerimize de hizmet vermek için hazırlıklı olmalıyız." ifadelerini kullanmıştı.

JPMorgan'ın İngiltere'de hali hazırda 16 bin çalışanı bulunuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)