Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa Birliği (AB), Dünya Ticaret Örgütü’nde (DTÖ) yaşanan son krizle birlikte ABD ve başka ülkelerin ticari anlaşmazlıkları çözmeyi reddetmesi halinde, üye ülkelere yönelik olası cezai gümrük uygulamalarına yanıt verebilmek için AB mevzuatında değişikliğe gidilmesini öngören direktife onay verdi.
Avrupa Parlamentosu, AB Konseyi ve AB Komisyonu tarafından kabul edilen karar, 27 üyeli birliğin ekonomik çıkarlarının korunması adına, normalde DTÖ’nün devreye girebileceği konularda üye ülkelerin çıkarı adına karar alınmasına olanak sağlayacak.
Euronews'te yer alan habere göre, ülkeler arası ticaret anlaşmazlıklarını çözme konusunda son sözü söyleme hakkına sahip DTÖ'nün temyiz organının işleyişi Washington'un yeni hakim atamalarını engellemesiyle kilitlenmiş durumda. Bu sebeple 11 Aralık'tan bu yana yeni karar alınamıyor. Yeni kabul edilen mevzuat ile DTÖ’nün anlaşmazlıkları çözmekle sorumlu ilk organı olan panelin verdiği kararlar doğrultusunda, başka bir ülkenin nihai kararı engelleme girişimi karşısında AB, bu ülkeye misilleme amaçlı eyleme geçebilecek.
AB’nin yeni direktifi, hizmetler ve fikri haklar gibi konular ile AB’nin İngiltere ile yapmak istediği ikili ticari anlaşmalardaki anlaşmazlıklar da yine karşı tarafa olası ticari yaptırımlar uygulanmasına olanak veriyor. Kabul edilen yeni mevzuat AB içinde yasa yerine geçen direktifleri hazırlamakla sorumlu AB Komisyonu’na, başka ülkelerin uygulayacağı ekonomik yaptırımlara karşılık verilmesi konusunda hazırlanacak kuralları hazırlama yetkisi veriyor.
DTÖ TARİHİNİN EN BÜYÜK KRİZİ
Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Genel Direktörlüğü için Avrupa Birliği’nin (AB) onayını alan Nijerya'dan Ngozi Okonjo-Iweala'ya ABD dün karşı çıkmıştı. DTÖ eski Genel Direktörü Roberto Azevedo, 1 Eylül'de görevinden ayrılmıştı.
Özellikle ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşlarının gölgesindeki DTÖ'nün 25 yıllık tarihinin en büyük krizinin içinde olduğu belirtiliyor. Değişen küresel ekonomik ve ticari şartlara uygun olarak kendini yenilememekten kaynaklanan sıkıntıları artan örgüt, hakim ataması, bütçe baskısı ve personelin rolüyle ilgili tartışmalarla da gündem oluyor.
ABD'den Çinli sivil toplum kuruluşuna 'yabancı misyon' statüsü
ABD'de dış ticaret açığı azaldı
Brexit sonrası ilk ticaret anlaşması
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.