Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
CNBC’de yer alan analize göre AB'nin 27 üye ülkesi yeni borç kuralları konusunda birkaç aydır anlaşmazlık yaşıyor. Hükümetlerin mali durumlarını düzeltmelerine ilişkin tartışmalar sürerken AB'de seçim nedeniyle maliye bakanları üzerindeki baskı artmış durumda.
Avrupa Birliği üyesi ülkeler, yüzde 60'lık borç/GSYİH eşiği ve yüzde 3'lük kamu açığını içeren mali kurallara uymak zorunda kaldı.
Rusya'nın Ukrayna işgaliyle hükümetlerin yeni enerji maliyetleri ve enflasyonist baskılarla karşı karşıya kalması nedeniyle mali kuralların askıya alınma süreci Aralık ayında sona erecek. Kural kitabına uyma zorunluluğuna ilişkin eleştirilerin ardından kuralların reforme edilmesine ilişkin baskıyı artırmış durumda.
Ekonomik strateji ve yatırım araştırma şirketi TS Lombard’ın Direktörü Davide Oneglia, olumsuz büyüme ve para politikasına ilişkin olası anlaşmazlığın euro üzerinde baskı yarattığını ve EGB (Avrupa devlet tahvili) piyasasında parçalanma riskini artırdığını belirtti.
Bütçe açıklarının azaltılmasını zorunlu kılan eski sıkı mali kurallara dönüş riskinin artması orta vadeli büyüme beklentilerini kötüleştimesi ve euro üzerinde baskı yaratması kaçınılmaz.
Bu aynı zamanda, döngüsel büyümenin yavaşladığı, parasal sıkılaşma ve zorlu küresel piyasa ortamının hakim olduğu bir dönemde, çoğunlukla İtalyan olmak üzere çevredeki tahviller için parçalanma korkusunu yeniden gündeme getirecek.
Faiz oranlarının uzun süre yüksek kalacağına ilişkin küresel beklentiler, İtalya'nın 2024 bütçe planlarının yetersiz görülmesi ve büyüme beklentilerinin de düşürülmesi ile İtalyan tahvilleri son zamanlarda baskı altında.
10 yıllık İtalyan tahvilinin getirisi yükselerek 5 civarına yaklaştı. Goldman Sachs analistleri konuyla ilgili, "Avrupa seçimleri yaklaşırken, mali kurallara ilişkin müzakerelerin gelecek yılın ikinci yarısına ertelenmesi ihtimalinin güçlü olduğunu görüyoruz" yorumu yaptı.
Askıya alınmış mali kurallar yürürlüğe girmesi İtalya'yı zor durumda bırakacak
LBBW baş ekonomisti Moritz Kraemer, yeni mali kurallar üzerinde anlaşmanın sağlanamaması halinde devreye girecek olan eski mali kurallar İtalya'yı daha sıkı mali pozisyon izlemeye ve tahvil piyasalarında dalgalanma görmeye zorlayabileceğini söyledi.
Goldman Sachs analistleri de "Mali kurallara ilişkin müzakereler tamamlanmadan AB Komisyonu'nun herhangi bir üye ülkeye karşı aşırı açık prosedürünü tetiklemesinin pek olası olmadığını düşünüyoruz" dedi. Aşırı bütçe açığı, mali durumlarını gereken hızda düzeltmeyen ülkeler için bir “gözlemci’ görevi görüyor. (Dünya)
BOJ'dan devlet tahvili piyasasına müdahale
Japonya'nın 10 yıllık tahvil getirileri, 11 yılın en yüksek seviyesine ulaşmak üzere
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.