BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Rusya'nın enerji gelirlerini düşürme planı----

ABD'den Rusya'nın enerji gelirlerini düşürme planı

ABD'den Rusya'nın enerji gelirlerini düşürme planı
01 Aralık 2023 - 08:26 www.finansgundem.com

ABD, Rusya'nın enerji gelirlerini 2030 yılına kadar yarıya indirmeyi hedefliyor

ABD'nin enerji kaynaklarından sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Geoffrey Pyatt, Washington'un bu on yılın sonuna kadar Rusya'nın petrol ve doğalgaz gelirlerini yarıya indirmeyi hedeflediğini söyledi.

Moskova'ya yönelik Batı yaptırımlarının "gelecek yıllar boyunca" sürdürülmesi gerektiğini savunan Pyatt, Financial Times'a verdiği demeçte Vladimir Putin'in Ukrayna işgalini finanse etme kabiliyetine getirilen kısıtlamaların Rusya'nın bir daha asla komşularına saldıramamasını sağlaması gerektiğini vurguladı.

Daha önce ABD'nin Ukrayna ve Yunanistan Büyükelçisi olarak görev yapmış olan Pyatt, "Putin bu savaşta ısrar ettiği sürece, bu önümüzdeki yıllar boyunca bağlı kalmamız gereken bir şey" dedi.

Uluslararası Enerji Ajansı, Batı'nın Rusya'nın enerji sektörüne yönelik yaptırımlarının devam etmesi halinde 2030 yılına kadar petrol ve gaz ihracatının en az yüzde 40-50 oranında düşebileceğini tahmin ediyor.

Pyatt, "Bunun gerçekleşmesine yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu yaptırımların amacı Rusya'nın davranışlarını değiştirmek ve Putin'in bir tür barış sağlandığında üç ya da dört yılını yeniden silahlanmak ve ordusunu Ukrayna işgalinin üçüncü aşamasına hazırlamak için kullanacak bir konumda olmamasını sağlamaktır" dedi.

ABD Rusya'ya yeni yaptırım paketi hazırlıyor!

 

ABD Rusya ile müzakere etmeyecek

 

ABD Rusya'ya "siber saldırı" hazırlığında

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)