BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Kuzey Kore açıklaması----

ABD'den Kuzey Kore açıklaması

ABD'den Kuzey Kore açıklaması
29 Kasım 2017 - 13:47 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kuzey Kore’nin oluşturduğu tehdidin halen barışçıl yollarla çözülebileceği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore’nin kıtalararası balistik füze denemesiyle ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, ABD’nin Kuzey Kore’nin kıtalararası balistik füze tatbikatını kınadığı ve ülkenin komşularını, bölgeyi ve küresel istikrarı tehdit ettiği kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore’nin nükleer silah denemelerine bir son vermesi ve uluslararası toplulukların ortak bir bildiri ile Kuzey Kore’ye kitle imha silahları programlarını terk etme çağrısı yapmaları çağrısında bulundu.

Tüm ulusların, Kuzey Kore’ye karşı, Birleşmiş Milletler yaptırımlarının yanı sıra ekonomik ve diplomatik tedbirler almaları gereğinin altını çizen açıklamada, uluslararası topluluğun denizciliğe ait güvenliği artırmak adına yeni adımlar atılması gerektiği vurgulandı.

Diplomatik çözümlerin halen mümkün olduğunun altını çizen açıklamada, ABD’nin, Kuzey Kore’nin nükleer programlarına son vermeye ve kavgacı tavrını bitirmeye yönelik barışçıl çözümler arayışının devam ettiği kaydedildi.

Rusya da kınadı

Öte yandan Rusya'da Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Kuzey Kore'nin son füze denemesini "provokasyon" olarak nitelendirerek, "Kuzey Kore yönetiminin füze denemesini kınıyoruz" dedi.

"Kuzey Kore'nin füze denemesi nedeniyle durumun daha da kötüleşmemesi için tüm taraflara itidal çağrısı yapıyoruz" diye konuşan Peskov, Kuzey Kore yönetiminin attığı adımların krizin çözümünü geciktirdiğini söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)