Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan yazılı açıklamada ABD Füze Savunma Ajansı ve Hava Kuvvetleri 30. Uzay Kanadı ile Kuzey Amerika Saha Komutanlığının teknik adıyla Karada Konuşlu Orta Ölçekli Savunma Sistemi olarak bilinen balistik füze savunma sisteminin test edildiğini açıkladı.
Açıklamada Kaliforniya eyaletinde Vanderberg Hava Üssü’nde konuşlu balistik füze savunma sisteminin Marshall Adalar’ından fırlatılan kıtalararası balistik füze kapasitesindeki bir füzeyi başarılı bir şekilde vurduğu kaydedildi.
Söz konusu sistemin ve ABD balistik füze savunma sisteminin ilk gerçek atış denemesi olduğu vurgulanan açıklamada, savunma sisteminin hedef füzenin iz ve yön bilgilerinin birçok sensörle ve Pasifik Okyanusu’nda konuşlu X-Band radarları ile aldığı ve bu veriler üzerinden atış kontrol mekanizmasını ayarladığı ifade edildi.
Füze Savunma Sistemi Ajansı Direktörü Koramiral Jim Syring önleme denemesini “inanılmaz bir başarı” olarak tanımlarken söz konusu sistemin ABD topraklarını korumada önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKİCİ
Testin Kuzey Kore’nin balistik füze denemelerini sıklaştığı bir zamana denk gelmesi dikkat çekti.
Pentagon sözcüsü Albay Jeff Davis, gün içinde yaptığı açıklamada, testin başarısız olması halinde de sistemin başarısız olduğu anlamına gelmeyceğini bildirmişti.
Balistik füzelerin halen ABD için önemli bir kaygı olduğunu söyleyen Davis söz konusu testin Kuzey Kore ile balistik füze denemeleri üzerine söz konusu olan gerginlikle ilişkili olmadığını iddia etti ancak Kuzey Kore’nin ABD’nin neden böyle bir savunma sistemine sahip olması gerektiğini kanıtladığını savundu.
Kuzey Kore’nin birçok balistik füze denemesi yaptığını ve aktif kullanıma hazır yüzlerde Scud füzelerine sahip olduğunu kaydeden Davis Pyongyang’ın elindeki silahların ABD’nin Güney Kore ve Japonya’da konuşlu birliklerine ulaşabilecek kapasitede olduğunu öne sürdü.
Davis şöyle devam etti: “Ancak Kuzey Kore bu kapasiteye sahip olmamız ve bu testi yapmamızın tek nedeni değil. İran da aynı zamanda çok karmaşık füzelere sahip ve mevcut füze sistemlerinin menzil ve isabetini geliştirmeye devam ediyor. Onların balistik füze kapasiteleri ABD’nin Ortadoğu’daki stratejik menfaatlerini tehdit etmeye devam edecektir.”
Söz konusu sistem 2004 yılında ABD ordusunun envanterine eklenirken şu ana kadar yapılan denemelerde sadece dört kez başarılı olduğu belirtiliyor.
En son 2014 yılında yapılan bir testi başarıyla gerçekleştirilen sistemin her bir test maliyetinin 240 milyon dolar olduğu ifade ediliyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.