BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’den İsrail’e ‘dirençli Filistinli nesil’ uyarısı----

ABD’den İsrail’e ‘dirençli Filistinli nesil’ uyarısı

ABD’den İsrail’e ‘dirençli Filistinli nesil’ uyarısı
23 Ekim 2024 - 22:30 www.finansgundem.com

ABD Savunma Bakanı Austin, “Tel Aviv’in Gazze’de sivillerin korunmasını reddetmesi ve yardımların ulaşmasını engellemesi durumunda gelecekte İsrail ile işbirliğine direnmeye devam edecek bir Filistinli nesil yetişecek” dedi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin, İsrail'in Gazze'de sivilleri koruma ve insani yardım sağlamada başarısız olması durumunda "gelecekte İsrail ile işbirliğine direnmeye devam edecek Filistinli nesil yetişeceğini" belirtti.

Austin, Roma'da gazetecilerin sorularını cevapladı. İsrail'in, Gazze'de sivillerin korunmasını reddetmesi ve insani yardımların ulaşmasını engellemesi ile "kendi savunma hakkının" çok ötesine geçip geçmediği ile ilgili bir soruya Austin, "askeri hedeflere sivillerin korunarak ulaşabileceğini düşündüğünü daha önce defalarca açıkladığını" belirterek yanıt verdi.

İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile her konuşmasında sivillerin korunması ve insani yardımların engellenmemesi gerektiğini dile getirdiğini ifade eden Austin, "Bunları yapmamak, biliyorsunuz, gelecekte İsrail ile işbirliğine direnmeye devam edecek bir Filistinli nesli oluşturacak" diye konuştu.

Siviller ve insani yardım konularının stratejik bir zorunluluk olduğuna dikkati çeken ABD’li Bakan, İsrail'in bunu yapmaması durumunda "alandaki isyancı sayısını artıracağını" savundu.

Austin, Aralık 2023'teki bir konuşmasında da İsrail'in, Gazze'deki Filistinli sivilleri korumadığı takdirde "stratejik yenilgi" riskiyle karşı karşıya kalacağına dikkat çekmişti.

BM: İsrail saldırılarıyla Gazze 70 yıl geriye gittiBM: İsrail saldırılarıyla Gazze 70 yıl geriye gitti

 

Gazze'de çocuk felci salgını başladıGazze'de çocuk felci salgını başladı

 

İsrail'in Gazze’ye saldırılarında 1047 sağlık çalışanı öldüİsrail'in Gazze’ye saldırılarında 1047 sağlık çalışanı öldü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)