Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya'nın Ukrayna işgali Moskova-Washington hattında da gerilimi artırırken ABD'nin geçen ay gizlice hipersonik füze denmesi yaptığı ortaya çıktı.
ABD'li bir askeri kaynak, ABD'nin mart ortasında bir hipersonik füze denemesi yaptığını ancak Rusya'yla tansiyonun tırmanmasını önlemek için bunu iki hafta süreyle gizlediğini belirtti.
CNN'in haberine göre, deneme ABD Başkanı Joe Biden'ın NATO zirvesi ve çeşitli temaslar için Avrupa'ya yaptığı ziyaretin hemen öncesine denk geldi. Yetkili, hipersonik Lockheed Martin füzesi denemesinin ilk defa başarılı olduğunu, füzenin 65 bin fite ve yaklaşık 500 kilometre hıza ulaştığını kaydetti.
UKRAYNA ‘HANÇER’LE VURULDU
Rusya, geçen ay Kinzal (Hançer) isimli hipersonik füzesini ilk defa Ukrayna'da kullandığını ve Ukrayna ordusuna ait bir mühimmat deposunu imha ettiğini duyurmuştu. Rusya ordusunun elindeki en modern silahlar olan ve nükleer başlık da taşıyabilen Kinzal ve Zirkon hipersonik füzeleri, geçen sene düzenlenen tatbikatlarda da denenmişti.
ABD'li yetkililerse Kinzal füzesinin o kadar da önemli bir silah olmadığı yönünde mesajlar vermişti. ABD Başkanı Joe Biden Rusya'nın Ukrayna'ya karşı hipersonik füze kullanmasıyla ilgili olarak “Fark ederseniz Rusya hipersonik füze fırlattı, çünkü yapabilecekleri tek şey bu” demişti. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de bu füzelerin “oyunun kuralını değiştirecek önemde olmadığını” söylemişti.
“ABD’NİN FÜZESİ HEDEFİ DAHA HIZLI İMHA EDİYOR”
CNN, ABD'nin denediği HAWC füzesinin Kinzal'a göre daha gelişmiş olduğuna, savaş başlığı taşımasa da sahip olduğu kinetik enerjiyle hedefi hızla imha ettiğine dikkat çekti.
ABD, son dönemde askeri alanda Rusya'yla gerilimi artıracak adımlardan kaçınıyor. Ülkede cuma günü gerçekleşmesi beklenen Minuteman III kıtalararası balistik füze denemesi de iptal edildi. ABD yönetimi, Ukrayna'ya gönderilen silah ve askeri ekipmanlarla ilgili de ayrıntı vermiyor. Kiev'in taleplerine rağmen Washington ülkeye savaş uçağı göndermeyi de “Rusya ve NATO'yu karşı karşıya getirir” diyerek reddetmişti.
DENEMELER BAŞARISIZ OLMUŞTU
Hipersonik füze alanında Rusya'nın gerisinde kaldığı söylenen ABD'nin daha önceki bazı hipersonik füze denemeleri başarısız olmuştu. Geçen eylülde ise ABD Hava Kuvvetleri'nin Raytheon HAWC füze denemesinin başarılı olduğu bildirilmişti.
ABD'nin son dönemde Rusya ve Çin'in bu alandaki başarılı denemeleri üzerine hipesonik füze çalışmalarına yoğunlaştığı belirtiliyor. Hipersonik füze geliştirme programının ABD'ye yaklaşık 15 milyar dolara mal olacağı tahmin edilirken Biden yönetimi yeni savunma bütçesinde hipesonik füzeler dahil uzun menzilli füze sistemleri için 7,2 milyar dolar talep etmişti.
Hipersonik füze Kinjal: Savaşın seyrini değiştirebilir mi?
Biden: Rusya, köşeye sıkıştığı için Ukrayna'da hipersonik füze kullandı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.