BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiABD'den China Telecom ve China Mobile'e soruşturma----

ABD'den China Telecom ve China Mobile'e soruşturma

ABD'den China Telecom ve China Mobile'e soruşturma
25 Haziran 2024 - 07:32 www.finansgundem.com

ABD, China Mobile, China Telecom ve China Unicom'u güvenlik gerekçesiyle soruşturma kararı aldı

Biden yönetimi China Mobile, China Telecom ve China Unicom'u, bu firmaların ABD'deki bulut ve internet işletmeleri aracılığıyla Amerikan verilerine erişimi Pekin'e sağlayarak istismar edebilecekleri endişesiyle soruşturuyor.

Konuyla ilgili üç kaynağın Reuters'e verdiği bilgiye göre, daha önce rapor edilmemiş olan soruşturmayı Ticaret Bakanlığı yetkilileri yürütüyor. Devlet destekli şirketlere mahkeme celbi gönderdiklerini ve China Mobile ve China Telecom'un "risk temelli analizlerini" tamamladıklarını, ancak China Unicom soruşturmasında bu kadar ilerlemediklerini söyleyen kaynaklar, soruşturma kamuya açık olmadığı için isim vermek istemediler.

Soruşturma, jeopolitik rakipler arasında derinleşen teknoloji savaşının bir parçası olarak Pekin'in Çinli firmaların ABD verilerine erişimini şirketlere, Amerikalılara ya da ulusal güvenliğe zarar vermek için kullanmasını engellemeye yönelik Washington'un son çabası.

Bu da yönetimin, Washington tarafından hedef alınan Çinli şirketlerin ABD verilerini elde etmeleri için kalan tüm yolları kapatmaya çalıştığını gösteriyor.

Asya borsaları yükselişte

 

JPMorgan'dan altın ve gümüş yorumu

 

İletişim Başkanlığı'na 5 sözleşmeli personel alınacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)