Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD, Kovid-19'un daha hızlı yayılan Omikron mutasyonunun endişelere yol açmasının ardından salgınla mücadele kapsamında ilave yardımda bulunacağını duyurdu. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bugün konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Omikron mutasyonu, tedaviye ve aşılara eşit erişim gibi problemlerin devam ettiğine dikkat çekerek, dünyanın salgınla mücadele konusunda kritik bir noktada olduğunu ifade etti.
ABD'nin salgınla mücadeleye yönelik küresel ortak eylemi hayata geçirmeye çalıştığını belirten Blinken, diğer hükümetlerin de taahhütlerini yerine getirmesinin kritik bir önem taşıdığını kaydetti.
“BU KÜRESEL ÇÖZÜMLER GEREKTİREN KÜRESEL BİR SALGINDIR”
ABD'nin bugüne kadar dünya çapında 110’dan fazla ülke ve ekonomiyle 330 milyondan fazla güvenli ve etkili aşı dozunu paylaştığını ifade eden Blinken, salgınla mücadele kapsamında hükümetin 19.6 milyar dolar yardımda bulunduğunu söyledi.
ABD Başkanı Joe Biden'ın Aralık ayı başında yaptığı açıklamada 100 gün içinde 200 milyon doz aşı bağışlama sözü verdiğini ve bunun da salgınla mücadeleyi hızlandırdığını kaydeden Blinken, “Biden’ın açıklamasından bu yana 50 milyondan fazla doz bağışladık. Aşıların pandeminin sona ermesi için kritik bir unsur olduğunu biliyor olsak da, test ve takibi artırmak, ekipman ve kaynakları en çok ihtiyacı olanlara ulaştırmak ve en riskli kişilerin aşılara erişimini sağlamak için ortaklarımızla birlikte çalışmamız gerekiyor. Bu, küresel çözümler gerektiren küresel bir salgındır” dedi.
7 KURULUŞA 580 MİLYON DOLAR YARDIM
Blinken, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında uluslararası 7 kuruluşa 580 milyon dolar ek yardım yapılacağını ifade etti. Blinken söz konusu yardım paketinden Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) 280 milyon dolar, Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu'na (UNICEF) 170 milyon dolar, Pan Amerikan Sağlık Örgütü’ne (PAHO) 75 milyon dolar, BM Kalkınma Programı’na (UNDP) 20 milyon dolar, BM Nüfus Fonu’na (UNFPA) 20 milyon dolar, BM Gıda ve Tarım Örgütü'ne (FAO) 10 milyon dolar, BM Cinsiyet Eşitliği ve Kadınların Güçlendirilmesi Kurumu'na ise 5 milyon dolar bağışlanacağını belirtti.
ABD 2021'de rekor sayıda doğal afetle karşı karşıya kaldı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.