Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ), doların euro karşısında değer kazanmasıyla Amerikalıların, Avrupa'dan ev satın almaya başladığını yazdı.
Birleşik Krallık (BK) merkezli uluslararası gayrimenkul araştırma şirketi Knight Frank, Amerikalıların en çok rağbet gösterdiği 6 Avrupa şehrini paylaştı.
Bunlar arasında BK'nin başkenti Londra, Fransa'nın başkenti Paris ve Provence vilayeti, İtalya'ya bağlı Toskana bölgesi ve yine İtalya'daki Como Gölü bölgesiyle Portekiz'in başkenti Lizbon yer alıyor.
WSJ'ye konuşan Knight Frank'in direktörü Kate Everett-Allen, Amerikalıların hem kur değişimi hem de ülkelerindeki fiyat artışlarından ötürü Avrupa şehirlerine ilgi duymaya başladığını belirtti.
Şirketin verilerine göre 2021'in ilk çeyreğiyle 2022'nin ilk çeyreği arasındaki dönemde Londra ve Paris'te ev fiyatlarında yüzde 5 artış yaşanırken, Toskana bölgesinin başkenti Floransa'da yüzde 1,6 düşüş görüldü.
Lizbon'daysa durum farklıydı. Söz konusu dönemde fiyatlarda yüzde 11,5 artış yaşandı.
Öte yandan ABD'deki ev fiyatları, Avrupa'ya kıyasla fırladı.
Arizona eyaletinin başkenti Phoenix, Florida eyaletindeki Miami ve Kaliforniya eyaletindeki San Diego'da ev fiyatlarında en az yüzde 29 artış gözlemlendi.
Ayrıca dolar, sterlin karşısında da güç kazandı. BK merkezli emlak şirketi Savills'in direktörü Rory McMullen, Londra'da ev satın almak isteyen Amerikalılar için 2008'den bu yana en uygun dönemin yaşandığını belirtti. Halihazırda 1 sterlin yaklaşık 1,16 dolar değerinde.
Florida'da yaşayan iç mimar Laetitia Laurent, Paris'in merkezinde satın aldığı lüks daireyi, ilk kez bu yılın başında gördüğünü, temmuzda satın alma işlemini gerçekleştirdiğinde de kur değişiminden ötürü en az 80 bin dolar kâra geçtiğini söyledi.
1 Euro halihazırda yaklaşık 1 dolar değerinde.
Napoli körfezinin güneyinde kalan İtalyan adası Capri'den daire alan Amerikalı işletmeci Robin Adkins ise doların euro karşısında değer kazanmasıyla yaklaşık 50 bin dolar kâra geçtiğini belirtti.
Almanya merkezli banka Commerzbank'tan Ulrich Leuchtmann, dolar euro paritesinin aldatıcı olduğunu ve euronun aslında çok daha zayıf bir konumda olduğunu savundu.
Leuchtmann, doların değer kazanmasının ABD'nin enerji ihracatı ve FED'in para politikalarıyla ilgili olduğuna, euronun zayıflamasınınsa Rusya - Ukrayna savaşının yarattığı istikrarsızlıklardan kaynaklandığına dikkat çekti.
Doların değer kazanması ve euronun zayıflamasıyla 12 Temmuz'da iki para birimi eşitlenmişti. Bu parite en son yaklaşık 20 yıl önce, Aralık 2002'de yaşanmıştı.
ABD'de konut fiyatları yüzde 18 arttı
ABD'de kira ücretleri yeni rekor kırdı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.