BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de yabancı öğrenci kararına bir dava daha----

ABD'de yabancı öğrenci kararına bir dava daha

ABD'de yabancı öğrenci kararına bir dava daha
10 Temmuz 2020 - 08:25 www.finansgundem.com

ABD'de yabancı öğrencilere kapının gösterilmesi kararına tepkiler sürerken Kaliforniya eyaleti sorunu yargıya taşıyor


Kaliforniya eyaleti başsavcısı, Başkan Trump yönetiminin derslerini tamamen çevrimiçi (online) olarak alacak yabancı öğrencileri ülkeyi terk etmek zorunda bırakması olası kararı mahkemeye taşıyor.

Kaliforniya Başsavcısı Xavier Becerra, söz konusu kararın yabancı öğrencilerin kendilerini ya da başkalarını tehlikeye atarak derslere bire bir katılmaya zorlayabileceği uyarısında bulundu.

ABD Göç ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kayıtlı bulundukları okulların güz döneminde tamamen çevrimiçi (online) eğitim vermesi halinde, yabancı öğrencilerin ABD’yi terk etmesi ya da eğitime bire bir devam edilen başka okullara transfer olması gerektiğini bildirmişti.

Harvard Üniversitesi ve Massachusettes Teknoloji Enstitüsü (MIT) Çarşamba günü bu karara ilişkin dava açmış, düzenlemenin öğrencilerin ve fakültelerin sağlığını gözetmediğini belirterek bu durumun ülke genelinde üniversitelerde kaosa yol açacağı uyarısında bulunmuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ve Uluslararası Eğitim Enstitüsü’nün raporuna göre Kaliforniya eyaletinde 2019 yılında 162 bin yabancı öğrenci bulunuyordu.

ICE’ın talimatı akademik ve meslek eğitimi öğrencilerini kapsayan F-1 ve M-1 vizesi sahiplerini ilgilendiriyor. Kurumun verilerine göre Dışişleri Bakanlığı 2019 yılında 388 bin 839 F vizesiyle 9 bin 518 M vizesi vermişti.

Talimatname bire bir eğitim alan öğrencileri ya da derslerinin yalnızca bir kısmı çevrimiçi olan öğrencileri kapsamıyor. Ancak üniversitenin öğrencinin eğitiminin tamamının çevrimiçi olmadığını doğrulatması gerekiyor. (amerikaninsesi.com)

Harvard ve MIT, Trump'ın kararına karşı dava açtı

 

ABD'nin yabancı öğrenci kararı üniversiteleri vuracak

 

Trump yönetimi yabancı öğrencilere kapıyı gösterdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)