BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'de tahvil korkusu----

ABD'de tahvil korkusu

ABD'de tahvil korkusu
16 Nisan 2013 - 21:33 www.finansgundem.com

Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, Fed'in elindeki tahvilleri satması gerektiğini dile getirdi

Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, Fed teşviklerinin sonuna yaklaşıldığında bankanın bilançosunu düşürebilmek adına elde bulunan tahvillerin satılmasının gerektiğini ve ana politika aracı olarak federal fon oranlarına dönülmesi gerektiğini dile getirdi.
Bugün Pekin'de gerçekleştirdiği bir konuşmada Plosser, "Bu noktada tahvil satışlarına girmeyeceğimizi çok rahatlıkla söyleyemem. Federal fon oranının ana politika enstrümanımız olduğu bir işleme çerçevesine dönmemiz ve bilançomuzu da buna paralel olarak daraltmamız lazım.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke, Şubat ayında Kongre'de gerçekleştirdiği konuşmasında Fed'in çıkış stratejisini gözden geçireceğini ve bilançosunda bulunan tahvilleri vadeleri dolana kadar ellerinde tutabileceğini söylemişti. Fed aylık 85 milyar dolarlık hazine tahvili ve mortgage destekli tahvil almaya devam ediyor.
Plosser konuşmasında 2011 yılında Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tarafından başlatılan parasal teşvik önlemlerini geri çekmeyi desteklediğini belirtti.
Parasal genişlemeyi azaltmadan önce Fed'in borçlanma oranlarını artırarak kriz öncesi seviyelere getirmesi gerektiğini söyleyen Plosser, daha fazla esneklik kazanbilme adına Fed'in uzun vadeli varlıklarını kısa vadeli varlıklarla takas edebileceğini dile getirdi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)