Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Merkezi ABD'de bulunan Visa Inc'den yapılan açıklamada, Uluslararası Standardizasyon Örgütü'nün (ISO) silah mağazalarındaki satışlarda takibi kolaylaştıracak Satıcı Kategori Kodu (MCC) önceki gün kabul ettiği anımsatıldı.
Şirketin açıklamasında, ISO'nun kabul ettiği "yeni ticari kodun" hayata geçirileceğini ve ilgili satışların ayrı bir şekilde sınıflandırılacağını duyurdu.
Açıklamada şirketin kuralları gereği, Visa ödeme ağındaki tüm yasal ticaretin korunacağı vurgulandı.
Visa Inc'in ardından finansal hizmet şirketleri Mastercard ve American Express de silah mağazalarında yapılan satışları ayrı sınıflandırmayı planladıklarını duyurdu.
Silah mağazalarında yapılan satışlar, daha önce "genel satış" kategorisinde ele alınıyordu.
Uluslararası ödeme sistemlerinin yeni kod kararının, silah satışında bir nevi takip mekanizması olarak işlemesi öngörülüyor.
Söz konusu şirketler, tüccarlar ile bankalar arasında aracı konumunda bulunuyor. Çıkardıkları kartlarla silah mağazalarında satışlara izin verip vermeme kararı ise bankalara bağlı.
New York Belediye Başkanı Eric Adams, silah satışının hızla yayılmasını önlemek için ekibiyle yaptığı çalışmaları basınla paylaştığı 30 Ağustos tarihli açıklamasında kredi kartı şirketleri American Express, Mastercard ve Visa yöneticilerinden silah mağazalarındaki satışlarda, takibi kolaylaştıracak MCC kodu uygulamasına destek vermelerini istemişti. Adams, "Birisi gübre satın alsa bu kod uygulamasını yapıyoruz diğer birçok ürünü satın aldığınızda da bu özel kodu uygulamasına sahibiz. Peki silah satın aldığınızda neden bu kodu alamıyoruz? Bu gerçek bir sorun." şeklinde konuşmuştu.
ABD'DE HER 100 BİN KİŞİDEN 4'Ü SİLAHLI SALDIRI SONUCU HAYATINI KAYBEDİYOR
New York Belediye Meclisi üyeleri daha önce kredi kartı kuruluşlarına silah satan mağazalar için de MCC kodu uygulamaları için bir mektup göndermiş ancak bu teklifleri olumlu karşılanmamıştı.
Mektupta, silah mağazalarının, özellikle büyük miktarda ateşli silah veya mühimmat alımları için Uluslararası Standardizasyon Örgütü tarafından belirlenen 4 basamaklı MCC kodu uygulamasına geçmeleri durumunda, büyük saldırı ve katliam planlayan şüphelilerin takibinin kolaylaşacağı ve güvenlik kuruluşlarının rapor takibi yapabileceği belirtilmişti.
Dünyada her yıl toplu silahlı saldırı görülen tek ülke olan ABD'de, her 100 bin kişiden 4'ü silah şiddeti sonucu hayatını kaybediyor.
Ülkede sadece okullara her yıl düzenlenen onlarca silahlı saldırıda yüzlerce kişi hayatını kaybediyor.
ABD'de silahlı pusu: İki şerif yardımcısı öldü
ABD'de silahlı saldırı sonucu 3 kişi öldü
Kanada'da silahlı saldırı: Çok sayıda ölü var
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.