BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'de resesyon beklenmiyor----

ABD'de resesyon beklenmiyor

ABD'de resesyon beklenmiyor
31 Ocak 2013 - 21:27 www.finansgundem.com

JPMorgan, Bank of America ve Morgan Stanley ekonomistleri 4. çeyrekte yaşanan durağanlığın devam etmeyeceği görüşünde birleşti

ABD'de dün açıklanan verilere göre geçtiğimiz yılın 4. çeyreğinde ekonomi beklentilerin aksine yüzde 0.1 gerilese bile ekonomistler günün geri kalanında resesyon değil, toparlanmadan bahsettiler.
JPMorgan Chase, Bank of America ve Morgan Stanley ekonomistleri, gerileyen savunma harcamaları ve düşen stokların ardından bu çeyrekte ekonominin tekrar toparlanacağını söyleyerek, firmaların tekrardan stoklarını artıracağını ve tüketicilerle şirketlerin harcamaya devam edeceğini dile getirdiler.
Massachusetts'te bulunan IHS Global Insight şef ABD ekonomisti Nigel Gault, "Gayrısafi yurt içi hasılada (GSYH) yaşanan bu düşüşü resesyonun tetikleyicisi olarak görmek bir hata olur. Bu yılın birinci çeyreğinde GSYH büyümesinin tekrardan yüzde 2'ye sıçramasını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Pennsylvania'da bulunan Moody's Analytics Inc. şef ekonomisti Mark Zandi ise gittikçe güçlenen konut toparlanması, istikrarlı bir şekilde iyileşen istihdam sektörü ve canlanan talepten ötürü ekonomik genişlemenin rayında devam edeceğini dile getirdi. Zandi, geçtiğimiz yıl yüzde 2.2 büyüyen GSYH'nin 2013 yılında yüzde 2.1 büyümesini beklediklerini sözlerine ekledi.
ABD Ticaret Bakanlığı'nın dün açıkladığı verilerde görülen yüzde 0.1'lik 4. çeyrek daralması, dünyanın en büyük ekonomisinin resesyonun etkisinden kurtulamadığı 2009 yılı 2. çeyreğinden bu yana en kötü performans olarak kayda geçti. 2012'nin 3. çeyreğindeki büyüme oranı yüzde 3.1 olarak gerçekleşmişti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)