BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de Putin-Musk dostluğu endişesi----

ABD'de Putin-Musk dostluğu endişesi

ABD'de Putin-Musk dostluğu endişesi
25 Ekim 2024 - 15:29 www.finansgundem.com

Bazı kaynaklara göre, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'a yakınlığı ile bilinen milyarder Musk ve Rusya lideri Putin'in ilişkisi ABD'li yetkilileri rahatsız ediyor.

Teknoloji milyarderi Elon Musk'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le 2022'den beri düzenli iletişim kurduğu öne sürülüyor.

Amerikan gazetesi Wall Street Journal'ın (WSJ) iletişime geçtiği ve kimliklerinin açıklanmasını istemeyen ABD'li, Avrupalı ve Rus yetkililer, ikilinin hem işle hem de jeopolitik meselelerle ilgili konuştuğunu söylüyor.

Rus istihbaratından bir yetkili, geçen yıl Kremlin'in Musk'la iletişime geçerek, Tayvan üzerinde Starlink uydularını etkinleştirilmesini istediğini iddia ediyor. Bu talebin, Rusya'nın Batı yaptırımlarını atlatmak için giderek daha fazla bel bağladığı Çin'e bir iyilik olarak yapıldığı savunuluyor. Starlink, görüşmelere rağmen Tayvan'da henüz kullanıma açılmadı. Çin'in Washington Büyükelçiliği, iddialarla ilgili yorum yapılmayacağını bildirdi.

Musk'ın ABD ordusu ve istihbarat kurumlarıyla derin iş bağları bulunuyor. CEO'su olduğu SpaceX, Amerikan devletiyle 2021'de 1,8 milyar dolarlık, detayları gizli tutulan bir anlaşma yapmıştı. Starlinkleri üreten SpaceX, Pentagon ve NASA'ya roket fırlatıcıları da tasarlıyor.

WSJ'nin aktardığına göre, Musk'ın belirli gizli bilgilere erişim iznine sahip olması da endişe yaratıyor. Musk, Pensilvanya eyaletinin Philadelphia kentinde Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'a destek için katıldığı mitingde şunları söylemişti:

"Çok gizli bilgilere erişim iznim var ama şunu söylemeliyim ki, gizli tutmalarının nedeni bunların çok sıkıcı olması."

Pentagon'dan yapılan açıklamada, kişilere sağlanan güvenlik erişimi yetkilerine dair bilgi paylaşılamayacağı belirtildi. ABD'li kaynaklardan biri, Amerikan savunma yetkililerinin Musk ve Putin'in iletişiminden "hoşnut olmadığını" söylüyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Putin ve Musk arasındaki tek telefon görüşmesinin "uzay teknolojileri ve gelecekteki teknolojik gelişmeler" üzerine yapılan bir konuşmadan ibaret olduğunu savundu. Putin'in ya da Kremlin yetkililerinin Musk'la düzenli görüştüğüne dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Musk, Putin'le konuştuğuna dair tek açıklamayı Ekim 2022'de yapmıştı. Teknoloji milyarderi, Nisan 2021'de gerçekleşen konuşmada uzayla ilgili meselelerin ele alındığını söylemişti.

Putin ise Eylül 2023'te yaptığı açıklamada Musk'ı överek "Kendisi kesinlikle olağanüstü birisi. Bunun kabul edilmesi gerekiyor" demişti.

Elon Musk Trump için kesenin ağzını açtıElon Musk Trump için kesenin ağzını açtı

 

Trump, geçmişte Putin ile yaptığı konuşmayı anlattıTrump, geçmişte Putin ile yaptığı konuşmayı anlattı

 

Elon Musk: Trump kaybederse bittim!Elon Musk: Trump kaybederse bittim!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)