BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivABD'de otomobil devlerinin ithalatı durduruldu----

ABD'de otomobil devlerinin ithalatı durduruldu

ABD'de otomobil devlerinin ithalatı durduruldu
15 Şubat 2024 - 12:35 www.finansgundem.com

ABD'nin Porsche, Bentley ve Audi ithalatı yasaklı Çin parçası nedeniyle durduruldu

Volkswagen Grubu'nun lüks markalarından bazılarının araçları, Çin'in Sincan bölgesindeki zorla çalıştırmayla bağlantılı bir parça nedeniyle ABD gümrüklerinde alı konuldu.

Financial Times'ın haberine göre, Porsche, Bentley ve Audi gibi markalar tarafından üretilen binlerce ithal lüks otomobil, bu araçlardaki bir parçanın Çin'de zorla çalıştırılarak üretilen malların ithalatına karşı yasaları ihlal ettiğinin tespit edilmesinin ardından ABD makamları tarafından alıkonuluyor.

FT'nin verdiği bilgiye göre, yasaklı parça değiştirilirken birkaç bin Audi, yaklaşık 1.000 Porsche lüks otomobil ve birkaç yüz Bentley'e el konuldu.

Konuyla ilgili bilgi sahibi iki kişiden edinilen bilgilere VW, dolaylı bir tedarikçiden gelen parçanın menşeinden haberdar değildi ancak tedarikçisi parçanın Batı Çin'den geldiğini bildirir bildirmez ABD'li yetkilileri uyardı.

Uygur Zorla Çalıştırmayı Önleme Yasası (UFLPA) olarak bilinen bir ABD yasası, Çin'in batısındaki Sincan bölgesinden ithal edilen malları, bu malların zorla çalıştırılarak üretildiği varsayımına dayanarak yasaklamakta.

Çinli otomobil devlerinden Türkiye hamlesi

 

Sıfır otomobilde 2024'ün ilk kampanyaları...

 

Rusya’nın ilk elektrikli otomobili alay konusu oldu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)