BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de Kovid-19 aşısının kısırlaştırabileceği endişesi!----

ABD'de Kovid-19 aşısının kısırlaştırabileceği endişesi!

ABD'de Kovid-19 aşısının kısırlaştırabileceği endişesi!
02 Kasım 2021 - 05:12 www.finansgundem.com

ABD'de yapılan araştırmada, Kovid-19 salgınına karşı çocukların aşılanmasıyla ilgili ebeveynlerin en büyük endişeleri arasında kısırlık riskinin yer aldığı ortaya çıktı.

Kaiser Aile Vakfınca (KFF) yayımlanan anket, 5 ila 11 yaşındaki çocukların ebeveynlerinin yüzde 66'sının, aşıların ileride evlatlarının doğurganlığını olumsuz etkileyebileceğinden endişe duyduğunu ortaya koydu.

'Aileler gelecekte çocuklarının doğurganlığının olumsuz etkileneceğinden endişe ediyor'

Anket raporunda, "Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) Kovid-19 aşılarının doğurganlık sorunlarına neden olduğuna dair bir kanıt bulunmadığını belirtmesine rağmen ailelerin üçte ikisi halen aşının gelecekte çocuklarının doğurganlığını olumsuz etkileyeceğinden endişe ediyor." tespiti aktarıldı.

Konuyla ilgili Amerikan Pediatri Akademisinin yazılı açıklamasında da "Aşının doğurganlık kaybına yol açabileceğine dair bir kanıt yok. Aşının klinik denemelerinde doğurganlık özel olarak araştırılmamış olsa da denekler arasında veya aşı yaptıran milyonlarca kişi arasında herhangi bir doğurganlık kaybı bildirilmemiştir." ifadesine yer verildi.

Ankete katılan 12-17 yaş arası çocuğu olan ebeveynlerin yüzde 31'i, 5-11 yaş arası çocuk sahiplerinin yüzde 30'u evlatlarına "kesinlikle" aşı yaptırmayacaklarını söyledi.

Her 3 ebeveynden biri ise aşının nasıl çalıştığını görmek için bir süre beklemeyi tercih ettiklerini dile getirdi.

KFF'nin internet sayfasında ayrıca, "KFF Kovid-19 Aşı Monitörü, 12-17 yaş arasındaki gençlerde aşı alımının yavaşladığını gösteriyor." ifadesi yer aldı.

Beyaz Saray açıkladı: 5-11 yaşa aşı 8 Kasım'da başlıyor

 

Moderna'nın ergen aşısına FDA'dan izin yok

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)