<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’de işverenlerin 3’te ikisi aşı şartı istiyor----

ABD’de işverenlerin 3’te ikisi aşı şartı istiyor

ABD’de işverenlerin 3’te ikisi aşı şartı istiyor
13 Aralık 2021 - 17:23 www.finansingundemi.com

ABD Başkanı Biden’ın çok tartışılan şirketlere aşı şartı düzenlemesi belirsizliğini koruyor. Ancak ülkedeki işverenlerin 3’te ikisi şimdiden gelecek yıl için çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmeye hazırlanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’deki binlerce işverenle yapılan bir ankete göre, Amerikan şirketlerinin yaklaşık üçte ikisi, yasal bir zorunluluğa bağlı olup olmadıklarına bakılmaksızın çalışanlarının en azından bir kısmının Kovid-19'a karşı aşılanmasını zorunlu hale getirmeyi planlıyor.

Financial Times’ın (FT) haberine göre, 6 binden fazla ABD'li işverenle yapılan bir ankette elde edilen rakamlar, sekiz ay öncesine göre çok daha fazla şirketin aşı zorunluluğu uygulamak niyetinde olduğunu gösteriyor. Ankete göre ABD’de Avrupa’ya göre daha fazla şirket aşı şartı getirme konusunda niyetini ortaya koydu. ABD’ye oranla aşılanma seviyelerinin daha yüksek olduğu Avrupa’da ise şirketler yerine daha çok hükümetler bu tür kısıtlamaları uyguluyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD Başkanı Joe Biden, bu yılın başlarında, 100 veya daha fazla çalışanı olan tüm ABD işletmelerinin çalışanlarına aşı yaptırmalarını veya her hafta negatif Kovid testi talep etmelerini emretmek zorunda kalacaklarını açıklamıştı. ABD yargı makamlarında taşınan uygulama şimdilik askıya alındı. Ancak söz konusu araştırmayı gerçekleştiren kuruluş Manpower Group’a göre şirketler yine de bu uygulamaya cevap verecek şekilde hazırlıklarını yapmaya başladı.

Manpower Group’un CEO’su Jonas Prising FT’deki açıklamasında, "Biden'ın duyurusu, yaptırım yoluyla etki yaratılacağı sinyalini de verdi. Bu yöntem halihazırda kısıtlama getirmek isteyen birçok işverenin yararına oldu. Şirketler hükümet yasalarını öngörmek zorunda kaldıklarını savunabildiler” ifadelerine yer verdi.

Manpower’ın anketine göre, ABD şirketlerinin yüzde 27'si tüm işçilerinin iki kez aşı olmasında ısrar ediyor. Şirketlerin yüzde 18’lik kesiminin her çalışanın 3 kez aşılanmasını talep ederken diğer yüzde 18’lik kesiminse yalnızca personelin bir kısmı için aşı zorunluluğu getirmek istiyor.

Araştırma şirketi aynı soruyu Mart ayında sorduğunda işverenlerin sadece %4’ü aşı zorunluluğu getirmeyi planladığını açıklamıştı. Avrupa'da, ankete katılan şirketlerin sadece yarısı her türlü aşı zorunluluğunu getireceğini açıkladı.

Ankette, daha büyük çaplı şirketlerin aşı zorunluluğu getirmeye daha yatkın olduğu görülüyor. Küçük çaptaki şirketlerin sadece yüzde 54'ü küresel aşı zorunluluğu yapmayı planlıyor. ABD merkezli düşünce kuruluşu Economic Innovation Group’un geçen hafta ABD Nüfus Sayım Bürosu verileri üzerinde yaptığı ayrı bir araştırma, ABD'deki küçük işverenlerin sadece yüzde 12'sinin aşı zorunluluğu getirdiğini gösterdi.

Rakamlar, işyerindeki zorunlu aşılamaların aşı oranlarını artırmanın etkili bir yolu olduğunu gösteriyor. ABD hükümeti tarafından geçen ay açıklanan verilere göre, ABD devlet personeline aşı şartı getirilmesinin ardından personelin yüzde 90'ından fazlasının tamamen aşılandığı. Raporun yapıldığı dönemde ABD genelinde ise bu oran yüzde 60'ın biraz üzerindeydi. Ancak ABD hükümetinin, aşı olmayan on binlerce çalışanına aşı muafiyeti dağıttı da biliniyor.

Biden, ABD hükümetinin 100 veya daha fazla personeli olan tüm şirketlerin aşı zorunluluğu getirileceğini açıklamıştı. Ancak bazı eyaletlerden, şirketlerden ve dini gruplardan gelen şikayetler üzerine bu düzenlemenin hukuki durumu belirsizliğini koruyor.

Yargıçların bu hafta dava devam ederken yürütmeyi durdurma kararının devam edip etmemesi yönünde karar verebilir. Ancak avukatlar, kararın hükümetin belirtilen son tarihi olan 4 Ocak'a kadar uygulanacağı ihtimaline giderek daha fazla şüpheyle yaklaşıyor.

Pfizer/BioNTech aşısıyla ilgili endişe verici araştırma

 

Londra finans merkezi yeniden hayalet şehre dönüşüyor

 

Avusturya’da alışveriş yerleri yeniden açıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)