BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakABD'de beklenti iyimser ----

ABD'de beklenti iyimser

ABD'de beklenti iyimser
17 Mart 2013 - 15:16 www.finansgundem.com

ABD'de bu hafta açıklanacak olan Şubat ayına ait olan konut verilerinin artışa işaret etmesini bekliyor

Ekonomistler ABD'de bu hafta açıklanacak olan Şubat ayı 2. el konut satışları ve yeni konut inşaatlarının Şubat'ta artarak, konut emlaklarının ABD'nin büyümesini destekleyeceğini öngörüyor. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini, ikinci el konut satışlarında yıllık 5 milyon ile Kasım 2009'dan bu yana en büyük hızlanmanın yakalandığı, konut başlangıçlarının ise Şubat'ta 915,000 olarak gerçekleşeceği yönünde. ABD'de bu hafta açıklanacak olan diğer veriler, öncü ekonomik göstergeler endeksinin 3. ayında da arttığına işaret edebilir. Konut değerlerinde istikrarın saplanmaya başlanması, istihdam görünümünün iyileşmesi ve mortgage faizlerinin rekor düşük seviyelerde seyretmesiyle Amerikalılar konut piyasasında güven kazanıyor. Fed yetkililerinin de bu haftaki toplantılarında, borçlanma maliyetlerini aşağı çekerek, büyümeyi destekleyen rekor düzeydeki para politikası teşviklerini desteklemeleri bekleniyor.
Konutta kesinlikle ilerleme sağlandığını savunan 4Cast Inc.'in kıdemli ekonomistlerinden Sean Incremona, "İlerleme var ve sürdürülebilir de görünüyor. Ucuz finansman kesinlikle yardımcı oluyor. Bu konuda Fed'a minnettarız" dedi.
Sınırlı stok ve güçlü satışlar, aralarında PulteGroup Inc. ve Lennar Corp.'un da yer aldığı konut inşaatçılarını destekleyerek, konuttun 2012'deki parlak noktalardan biri olmasının ardından büyümeye katkı sağlamayı sürdüreceğini gösteriyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)