Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a Washington ziyaretinde eşlik eden Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, Pentagon'da ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin ile bir araya geldi.
Görüşme öncesinde kısa bir açıklama yapan Austin, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Ukrayna'ya verdiği destek konusunda Fransa'ya teşekkür etti.
Austin, "Rusya'nın saldırganlığı karşısında NATO, her zamankinden daha birlik ve kararlılık içinde." dedi.
ABD'nin Fransa'nın en eski müttefiki olmasından gurur duyduğunu belirten Austin, "Fransa ile ittifakımız sadece ortak stratejik çıkarlarımıza dayanmıyor. Aynı zamanda diplomasinin önemi konusundaki ortak anlayışımıza ve İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra bu kadar büyük bir maliyetle oluşturulan kurallara dayalı uluslararası düzeni güçlendirme kararlılığımıza da dayanmaktadır." ifadesini kullandı.
ABD'li bakan, iki ülkenin orduları arasındaki 2016'da imzalanan mutabakatı yenilediklerini belirterek, "Bu belge, Afrika'dan Hint-Pasifik'e kadar dünya çapında terörle mücadele taahhütlerimizi destekliyor, uzay ve siber alanlardaki iş birliğimizi destekliyor ve hibrit tehditlere karşı direncimizi artırıyor." dedi.
"Ortak Niyet Beyannamesi" olarak bilinen ve 28 Kasım 2016'da imzalanan mutabakatta, terörle mücadele, Çin'e karşı iş birliği, askeri istihbarat paylaşımı, siber ve uzay dahil 5 alanda ortaklık öngörüyor.
Denizaltı anlaşması üzerine yaşanan diplomatik krizin ardından ilk resmi ziyaret
Lecornu, 6 Haziran 1944'te ABD, İngiltere ve Fransa'nın Almanya'ya karşı birlikte başlattığı "D-Day Çıkarması" olarak da bilinen Normandiya Muharebesi'nin yaşandığı kentte büyüdüğünü ifade ederek, Fransa'nın ABD'nin bu yardımını unutmadığını söyledi.
Fransız Bakan, Austin'e Ukrayna'nın savunma planlamasını NATO ortakları arasında koordine etmesine yardım ettiği için teşekkür etti.
Macron'un ABD ziyareti, "ABD ile Fransa arasında geçen yıl Avusturalya denizaltı anlaşması üzerine yaşanan diplomatik krizin ardından yapılan ilk resmi ziyaret" olarak önem arz ediyor.
Avustralya, 2016'da Fransız Naval Group ile imzaladığı 12 konvansiyonel dizel elektrikli denizaltı yapımını öngören 90 milyar Avustralya doları değerindeki anlaşmayı Eylül 2021'de iptal etmiş, İngiltere ve ABD ile "AUKUS" olarak bilinen üçlü savunma işbirliği anlaşmasını imzalamıştı.
Fransa'nın tepkisini çeken anlaşmadan kısa süre sonra ABD Başkanı Joe Biden ile Macron 29 Ekim 2021'de Roma'da bir araya gelmiş, Fransa ile aralarında krize yol açan denizaltı anlaşmasını "beceriksiz" bir şekilde ele aldıklarını söylemişti.
Türkiye ile Fransa arasında JETCO Protokolü imzalandı
Fransa enflasyonu rekor seviyede kaldı
ABD ekonomisi beklentilerin üzerinde büyüdü
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.