BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD tahvilleri yükseliyor----

ABD tahvilleri yükseliyor

ABD tahvilleri yükseliyor
14 Haziran 2013 - 19:14 www.finansgundem.com

ABD tahvilleri, yatırımcıların Fed'in tahvil alım hızını tartışmasıyla, yükselişini ikinci güne taşıdı

ABD tahvilleri, Fed'in borçlanma maliyetini düşük tutma hedefi doğrultusunda tahvil alımlarını azaltacağı söylentilerinin abartı olduğunu bazı yatırımcıların reddetmesiyle yükselişini ikinci güne taşıdı.
On yıl vadeli tahviller, dün dört ayın en yükseğine ulaşmasının ardından bugün artışını genişleterek, Nisan'dan bu yana ilk defa haftalık kazanca doğru ilerliyor. Tahvil faizleri, ekonominin politika yapıcıların parasal genişlemeyi kısmasına destek verecek kadar hızlı büyüyüp büyümediğinin yatırımcılar tarafından değerlendirilmesiyle bu hafta ulaştığı 14 ayın en yüksek seviyesinden düşüşe geçti. Fed Başkanı Ben S. Bernanke, azaltmaya gitmenin genişlemeye son vermek olmadığını tekrar hatırlattı. Politika ayarlamalarını yapan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) 18-19 Haziran tarihlerinde toplanacak.
Zürih'te bulunan Credit Suisse Group AG'nin sabit gelir stratejistlerinden Rasmus Rousing, "ABD tahvil faizleri gelecek hafta yapılacak olan FOMC toplantısı öncesinde bazı yatırımcıların Fed yetkililerinin konuşmalarındaki tonun hafifleyeceğini düşünmesiyle geriliyor. Veriler ABD ekonomisinin toparlandığına işaret ederken, Fed hâlâ karışık. Son verilerin ABD'de sürdürülebilir bir toparlanmanın başarıldığını beyan ettiğinden emin değilim" yorumunu yaptı.
10 yıl vadeli ABD tahvil faizleri, erken saatlerde beş baz puan kadar düşmesinin ardından, üç baz puan, yani 0.03 yüzde puan, gerileyerek New York saati ile 09:45'te yüzde 2.12 oldu. Mayıs 2023 vadeli 1.75'lik tahvilin fiyatı 1/4, yani 1,000 dolar nominal değerde 2.50 dolar, yükselerek 96 22/32 oldu. Faiz bu hafta içerisinde beş baz puan gerilerken, 11 Haziran'da yüzde 2.29'a ulaşarak Nisan 2012'den bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı.
10 yıl vadeli tahvil faizleri, 76 analistin katıldığı Bloomberg News anketinin tahmin medyanına göre, yıl sonuna kadar yüzde 2.35 seviyesine yükselecek.
Otuz yıl vadeli tahvil faizleri iki baz puan gerileyerek yüzde 3.3 olurken, 11 Haziran'da 3.43'e yükselerek Nisan 2012'den bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)