BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD tahvilleri yükselişte----

ABD tahvilleri yükselişte

ABD tahvilleri yükselişte
13 Haziran 2013 - 19:23 www.finansgundem.com

ABD tahvilleri, Dünya Bankası'nın küresel büyüme tahminlerini düşürmesi ve hisselerdeki gerileme sonrasında yükseldi

ABD tahvilleri, Dünya Bankası'nın küresel büyüme tahminlerini kısması ile hisselerdeki düşüş sonrasında Japonya ve Almanya tahvilleriyle birlikte yükselerek, güvenli tahvillere olan talebin hızla artmasını sağladı.
ABD tahvilleri, ABD perakende satışlarının yükselmesi ve işsizlik başvurularının azalması sonrasında kazançlarını azalttı. 10 yıllık tahvil faizleri, Dünya Bankası'nın dün ekonomik genişleme tahminlerini kısarak Ocak'ta yapılan 2.4 beklentisini 2.2'ye düşürmesi sonrasında, erken saatlerde bir haftanın en büyük düşüşünü yaşadı. Bu haftaki üç ve on yıllık tahvillere olan talebin düşük olmasından sonra, ABD bugün 13 milyar dolar değerinde 30 yıl vadeli tahvil satışı yapacak. Fed'in 18-19 Haziran tarihlerinde yapılacak olan bir sonraki toplantısında tahvil alım programı tartışılacak.
New York'ta bulunan Williams Capital Group sabit gelir işlemleri şefi David Coard, "Şimdiye kadar yaşanılan en kötü ekonomik durgunlukların birinden geliyoruz, ve buna herkes dahil değil. Mevcut toparlanmanın 2. Dünya Savaşı sonrsında alıştığımız toparlanmalar kadar güçlü olmayabileceğini düşünmek için geçerli sebepler var" yorumunu yaptı.
10 yıl vadeli ABD tahvil faizleri iki baz puan, yani 0.02 yüzde puan, gerileyerek New York saati ile 09:11'de yüzde 2.21 oldu. Faizler erken saatlerde yedi baz puan kadar düşerek 6 Haziran'dan sonra en büyük düşüşü yaşadı.
30 yıl vadeli ABD tahvil faizleri iki baz puan gerileyerek yüzde 3.35 oldu.
Almanya gösterge tahvilleri yükselişini üçüncü güne taşırken, faizler 4 baz puan kadar düşerek yüzde 1.55 oldu. 10 yıllık Japonya tahvil faizleri ise, 17 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesi olan yüzde 0.795'e gerilemesinin ardından, iki baz puan gerileyerek yüzde 0.855'e düştü.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)