BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD tahvilleri yükseldi----

ABD tahvilleri yükseldi

ABD tahvilleri yükseldi
28 Mart 2013 - 16:13 www.finansgundem.com

ABD tahvilleri Avrupa'ya yönelik endişelerin artmasıyla yükselişini sürdürüyor

ABD hazine tahvilleri Güney Kıbrıs'ta bankaların tekrardan açılması ve ülkede yaşanan krizin, Avrupa'daki borç krizinin daha da derinleştiğine yönelik endişeleri artırması üzerine 3. haftalık yükselişe doğru yol alıyor.
10 yıllık gösterge tahvilleri bugün erken saatlerde ABD ekonomisinin 4. çeyrekte beklenenden daha az yavaşladığını gösteren veriler üzerine düşerken, işsizlik başvuruları yükseldi. Güney Kıbrıs'ın merkez bankası günlük para çekimleri ve ülke dışındaki hesaplara para transferlerine limit getirilmesi de dahil olmak üzere sermaye çıkışını engelleyebilmek için bazı önlemler alınacağını açıkladı. ABD bugün 7 yıl vadeli 29 milyar dolarlık tahvil satışı yapmaya hazırlanıyor.
New York merkezli Mizuho Securities USA Inc. baş dealerı Steven Ricchiuto, "Bir süre bu bölge etrafında dans edeceğiz ve eğer Kıbrıs sakinleşmeye devam ederse belki de yüzde 1.90 civarlarında. Bizim ekonominin hızlı bir şekilde bir yere gittiği yok. Rüzgar sürekli değişiyor" yorumunu yaptı.
10 yıllık ABD tahvil faizleri bu hafta 7 baz puan düşerken, New York saatiyle 09:17'de yüzde 1.86 oldu. Şubat 2023 vadeli yüzde 2 faizli tahvilin fiyatı 15/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 4.69 dolar yükselerek 101 1/4'e geldi.
Yedi yıllık tahvil faizleri bu hafta 7 baz puanlık düşüşle yüzde 1.22 oldu. Bugün ise 1 baz puanlık artış kaydetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)