BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD tahvilleri tırmanıyor----

ABD tahvilleri tırmanıyor

ABD tahvilleri tırmanıyor
13 Mayıs 2013 - 22:14 www.finansgundem.com

ABD tahvil faizleri bugün açıklanan ve beklenenden iyi çıkan perakende satış verilerinin ardından 7 haftanın zirvesine yükseldi

10 yıllık ABD tahvil faizleri, bugün açıklanan ABD perakende satışları verilerinin beklenenden iyi gelmesiyle merkez bankasının ekonomik büyümeyi teşvik çabalarının işe yaradığı iyimserliğinin artması sonucunda, son yedi haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.
ABD gösterge tahvil faizi, Avupalı politika yapıcıların geçen hafta sonu yapılan G-7 toplantısının ardından büyümeyi teşvik edecek yeni yollar geliştirilmesi konusundaki istekliliklerini belirtmesiyle yükselişini üçüncü güne taşıdı. 17 Mayıs'ta açıklanacak raporda Mayıs ayındaki tüketici güveninin bu yıl en yüksek seviyeye ulaşacağı tahmin ediliyor.
New York'ta bulunan Diawa Capital Markets America Inc. sabit gelir şefi Ray Remy, "Ekonomi şimdi önemli hale geldi. Perakende satışları beklenenden iyiydi ve bu durum faizlerin daha yukarılara çıkmasına öncülük etti. Ekonominin taban seviyesi idare eder konumda" dedi.
10 yıllık ABD tahvil faizleri 3 baz puan, yani yüzde 0.03, yükselerek New York saati ile 14:25'te yüzde 1.93 oldu ve 26 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Mayıs 2023 vadeli 1.75'lik ABD tahvilinin fiyatı 1/4, yani 1,000 nominal değerde 2.5 dolar, düşerek 98 13/32 oldu. Tahviller geçen hafta 16 baz puan yükseldi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)