BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD tahvilleri sert yükseldi----

ABD tahvilleri sert yükseldi

ABD tahvilleri sert yükseldi
06 Mart 2013 - 20:17 www.finansgundem.com

ABD tahvilleri bugün açıklanan verilerin ardından son 3 haftanın en sert çıkışını kaydetti

ABD'de 10 yıllık hazine tahvil faizleri bugün ADP Research Institute tarafından açıklanan verilerin özel sektörde beklenenden daha fazla istihdam yaratıldığını göstermesinin ardından son 3 haftanın en sert yükselişini gerçekleştirdi.
ABD hükümet tahvilleri kayıplarını azaltırken, hisseler dün gerçekleştirdikleri tırmanışın ardından bugün kazançlarını silmeye başladı. Fed Başkanı Ben S. Bernanke ve Başkan Yardımcısı Janet Yellen geçtiğimiz iki hafta boyunca merkez bankasının teşvik çabalarına devam etmesi gerektiğini dile getirdiler. Fed bugün 1.464 milyar dolar değerinde tahvil alarak ekonomiyi destekleme programına devam etti.
Philadelphia'da bulunan Janney Montgomery Scott LLC şef sabit gelir stratejisti Guy LeBas, "ADP'den gelen veriler genel beklentilerin üzerindeydi ve bu da kesinlikle yavaş ilerleyen bir istihdam piyasası için iyi bir haber. Piyasa ılımlı bir satış baskısıyla cevap veriyor. Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verileri için umut veriyor bunlar" ifadelerini kullandı.
10 yıllık ABD gösterge tahvil faizleri gün içerisinde 4 baz puana kadar yükselişler yaşarken, New York saatiyle 11:53'te yüzde 1.92 oldu. Tahvil faizleri 25 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyeye dokundu. Şubat 2023 vadeli yüzde 2'lik tahvilin fiyatı 7/32 düşerek 100 22/32 oldu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)