<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiABD skandalı örtmek için yayın yasağı uyguluyor----

ABD skandalı örtmek için yayın yasağı uyguluyor

ABD skandalı örtmek için yayın yasağı uyguluyor
21 Haziran 2013 - 10:11 www.finansingundemi.com

ABD istihbaratı PRISM skandalı hakkında mahkemelerden yayın yasağı kararı aldırttı

Büyük teknoloji şirketleri kullanıcılarının bilgilerini, ABD istihbaratına aktardıkları ortaya çıkmasından sonra, şirketler büyük bir kamuoyu baskısı hissettikleri için süreç hakkında bilgilendirme yapmaya başlamışlardı. Ancak son gelen bir haber, ABD mahkemelerinin teknoloji şirketlerinin veri paylaşımı hakkında yayın yasağı getiren bir karar alındığını ortaya koydu.
ABD’nin tüm dünyayı gözetlediğinin ortaya çıkmasının yankıları devam ederken, ünlü arama motoru Google, ülkenin Dış İstihbarat Gözetleme Mahkemesi’nden (FISC), mahkeme tarafından şirkete yapılan veri temini talebiyle ilgili yayın yasağını hafifletmesini istedi
Teknoloji devi, mahkemenin talep ettiği bilgileri açıklamanın firma için anayasal bir hak olduğunu savundu. Firmanın mahkemeye sunduğu dilekçede, mahkemenin ne kadar veri talep ettiği ve mahkemeye sunulan bilgilerin kaç internet kullanıcısını etkilediğini ilân etme isteği yer alıyor. Firmanın önceki gün yaptığı açıklamada da, milli güvenlik taleplerinin adi suçlarla ilgili taleplerle bir grupta toplanmasının kullanıcıları için bir geri adım manasına geleceği belirtildi.
PRISM (Prizma) adı verilen gizli telefon dinleme ve internet kullanıcılarını takip etme programının her aramasında mahkeme kararına ihtiyaç duymaması nedeniyle, Google’a istediği hak verilse dahi bunun internet kullanıcılarının özel hayatın mahremiyeti ile ilgili endişelerini gidermek için yeterli olmayacağı düşünülüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)