<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD Rusya'yı kredi kartıyla vurdu----

ABD Rusya'yı kredi kartıyla vurdu

ABD Rusya'yı kredi kartıyla vurdu
22 Mart 2014 - 10:04 www.finansgundem.com

Kırım’ın ilhak eden Rusya’ya karşı yaptırımlarını genişleten ABD, ülkedeki kredi kartlarını vurdu

ABD şirketleri olan MasterCard ve Visa, ABD’nin yaptırım listesinde olan Rus bankalarına hizmet vermeyi kesti. Yaptırım kapsamındaki Rusya Bank (Bank Rossiya) ve iştiraki Sobinbank’ın müşterileri MasterCard ve Visa kredi kartlarıyla işlem yapamıyor. Aynı şekilde ABD’nin listesinde yer alan Arkady ve Boris Rotenberg’in kontrol ettiği SMP Bank’ın müşterileri de Visa ve MasterCard kredi kartlarını kullanamıyor.

Rusya Bank özellikle Rusya’nın enerji sektöründe faaliyet gösteren müşterilere hizmet vermesiyle tanınıyor. Bu müşteriler arasında Rus devletine ait enerji devi Gazprom da bulunuyor. Hem Rusya Bank, hem de en büyük hissedarı Yuri Kovalchuk, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in müttefiklerini hedef alan yaptırım listesinde yer alıyor.

Putin alay etti

Yine bankanın hissedarı olan ve dünyanın en büyük emtia ticareti şirketlerinden Gunvor’un kurucusu olan Gennady Timchenko da listede. Bankaya yönelik yaptırım kararını alaycı bir dille yorumlayan Putin, gerekirse Rus Merkez Bankası’nın Rusya Bank‘a destek olacağını belirterek, “Anladığım kadarıyla orta büyüklükte bir banka. Benim orada bir hesabım bulunmuyor. Ama pazartesi günü kesinlikle açacağım” dedi. Putin maaşını da Rusya Bank’a aktaracağını ekledi.      
St. Petersburg merkezli Rusya Bank ülkenin en büyük 15. bankası konumunda.
ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kerim14 Ağustos 2014 22:37

    turkıye ıle rusyanın bırbırıne cok ıhtıyacı var ve bu yakınlaşma bence kapıtalıstlerın işine gelmeyecek buyuk problem olacaktır.

  • ben07 Mayıs 2014 12:28

    abd nin amacı rusya ve çini yine eski soğuk savaş yıllarındaki gibi izole etmek. abd bunu bilinçli yapıyor. aslında hedefinde çin var. abd baktıkı çin abd ekonomisine sol çekiyor. yine eski günlere dönmek istiyor. küresel ekonomi yalanının sonu.

  • Adınız Soyadınız22 Mart 2014 12:16

    Vallahı bu kapıtalistler eceli gelmiş it gıbı cami duvarına işiyor Bu putin başkası degıl abd ve ab krız yaşar sıyası ve okonomik Arapların sabrı bıtınce petrol ve gaz yukselır Hamallık devrı bıttı doye isyan ederler conilere

  • selçuk22 Mart 2014 11:31

    putin bu adamlar böyle başlar seni ekonomik krize sokarlarsa daha önce devletleştirdiğin ne varsa özelleştirtir elinden alırlar çünkü sen de kapitalist sistemin parçasısın hafife alma önemli olan bu adamlar ciddi mi değil mi yaptırımlarda

  • nabi22 Mart 2014 11:13

    adamsın be bizimki gibi adam görünüşlü hırsız değil...