BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, Rusya yaptırımları için iş dünyasına baskı kuruyor----

ABD, Rusya yaptırımları için iş dünyasına baskı kuruyor

ABD, Rusya yaptırımları için iş dünyasına baskı kuruyor
03 Haziran 2024 - 11:05 www.finansgundem.com

ABD Hazine Müsteşar Yardımcısı Adeyemo, 'Rusya yaptırımlarına uyulması' çağrısını yineledi ve bu mekanizmayı "Rus savaş makinesinin dişlilerine kum dökmek" olarak adlandırdı.

Daha önce Türkiye'yi de ziyaret ederek "Rusya yaptırımlarına uyulması" çağrısı yapan ABD Hazine Müsteşar Yardımcısı Wally Adeyemo, Rusya'ya yönelik uluslararası yaptırımların ve ihracat kontrollerinin etkili olmasının ancak şirketlerin kısıtlamalara uyması durumunda mümkün olabileceğini söyledi.

Financial Times'daki köşe yazısında Adeyemo bu mekanizmayı "Rus savaş makinesinin dişlilerine kum dökmek" olarak adlandırdı.

Adeyemo, geçen hafta hafta Ukrayna ve Almanya'yı ziyaret ettiğini ve burada yaptırımlardan kaçınmaya yönelik eylemleri görüştüğünü hatırlattı. Alman iş dünyası ile yaptığı toplantıda ABD Hazine Müsteşar Yardımcısı, Çinli şirketlere " Ya Rus savunma sanayisini destekleyin ya da Batılı ülkelerde iş yapın" diye ültimatom verilmesi çağrısında bulundu.

Adeyemo Batılı üreticilerin tedarik zincirlerini dikkatle incelemeleri ve Batı yapımı parçaların Rus silahlarına girmesini engellemeleri gerektiğini söyledi.

Bakan yardımcısı ayrıca, finans kurumlarının Rus savunma sanayisine maddi destek sağlayan ülkelerle muhabir ilişkilerini kontrol etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Adeyemo, öncelikle küçük ve orta ölçekli bankalardan bahsettiğini belirtti.

Adeyemo, bu önlemlerin basit olmadığını ve kısa vadede şirketler için kazanç kaybına yol açabileceğini kabul etti, "Rusya'nın güçlendirilmesi" durumunda kaybın daha büyük olacağını iddia etti. (Turkrus)

Küresel şirket iflasları son 10 yılın zirvesinde

 

Yaptırım savaşları: AB ve ABD'nin Rusya yaptırımları işe yarıyor mu?

 

Rus şirketlerden yaptırımları aşmak için 'stabilcoin' taktiği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)