BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD referandumu tanımayacak----

ABD referandumu tanımayacak

ABD referandumu tanımayacak
16 Mart 2014 - 19:49 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüştü

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüşerek, Kırım'daki referandumun sonuçlarını tanımayacaklarını tekrarladı.

Dışişleri Bakanlığından üst yüzey bir yetkili, Kerry'nin, bugün Rus mevkidaşı Lavrov ile telefon görüşmesi yaparak ABD'nin, Kırım'daki referandumu Ukrayna Anayasası'na aykırı gördüğünü ve referandumun sonuçlarını tanımayacaklarını yinelediğini ilettiğini belirtti.

Kerry'nin, Kherson şehrinde Rus askerlerinin dün gerçekleştirdiği faaliyetlere ve Ukrayna'nın doğusundaki şehirlerde devam eden provokasyonlara yönelik ciddi endişelerini dile getirdiğini bildiren yetkili, Kerry'nin, Kharkiv'de şiddetten sorumlu olanların tutuklanmasına ve "düzensiz güçlerin" silahsızlandırılması ile tasfiye edilmesine yönelik Ukrayna hükümetinin attığı adımlar konusunda mevkidaşı Lavrov'a hatırlatmada bulunduğunu ifade etti.

Yetkili, Bakan Kerry'nin, Ukrayna parlamentosu Rada'da görüşülen geniş, çok partili anayasal reform sürecine de dikkat çektiğini belirterek Rusya'ya, azınlıkların haklarını koruyan, kapsayıcı bir anayasa reformu sürecinde, güçlerin ve sorumluluğun dağılmasına yönelik Ukraynalıların çalışmalarını desteklemesi çağrısında bulunduğunu dile getirdi.

Yetkili, Kerry'nin krizin ancak siyasi olarak çözülebileceğini, Ukrayna'nın gerekli siyasi önlemleri aldığı bir noktada, Rusya'nın da bunun karşılığında askerlerini üstlerine geri çekmesi gerektiğini açıkça ifade ettiğini kaydetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)