Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
"İran kontrol altına alınmazsa Kuzey Kore'nin izinden gidebilir" diyen Tillerson, buna karşılık eski Başkan Barack Obama döneminde Tahran'la imzalanan nükleer anlaşmaya tarafların uyduğunu söyledi. ABD Başkanı Donald Trump, İran nükleer anlaşmasının gözden geçirilmesi için Beyaz Saray ekibine talimat vermişti.
Tillerson, ABD Kongresi'ne gönderdiği mektupta, Beyaz Saray'ın sadece 2015'te imzalanan anlaşmanın gidişatının değil, İran'ın Orta Doğu politikasının da inceleneceğini söyledi.
ABD Dışişleri Bakanı, Tahran yönetiminin Lübnan, Irak, Suriye ve Yemen'de, ABD çıkarları aleyhinde faaliyetler yürüttüğünü de öne sürdü ve "Nükleer anlaşma hedefine ulaşamıyor" dedi.
Tillerson mektubunda, "Kapsamlı bir İran politikası, ülkenin yarattığı tüm tehditlere karşı tedbir alınmasını gerektiriyor" ifadelerini kullandı. Trump yönetiminin İran politikasını baştan aşağıya elden geçirmesi bekleniyor Ancak bunun 2015'te imzalanan nükleer anlaşmayı etkilemesi ise beklenmiyor.
Fakat Dışişleri Bakanı Tillerson, neredeyse anlaşmanın artık bir anlamının kalmadığını ima etmesine karşın işe yaradığını da kabul etmiş görünüyor.
Tillerson Kongre'ye yazdığı mektupta Tahran yönetiminin anlaşma gereğince üzerine düşenleri yerine getirdiğini söyledi. Yani İran yaptırımların kademeli olarak kalkması için nükleer programını dizginlemeye devam ediyor.
Tahran'ın anlaşmaya ne kadar uyup uymadığı, her 90 günde bir yapılan denetimlerle kontrol altında tutuluyor. Ancak anlaşma konusu dışarıda tutulduğunda Tillerson, İran'ın Orta Doğu'da yarattığı tehditlere odaklanıyor. Bu tutum, nükleer anlaşmanın geleceğini tehlikeye attığı gibi ABD Kongresi'nin dışında da yankı buluyor.
Eski Başkan Obama da İran'ın terörizme destek verdiğini, bölgede ABD çıkarları aleyhine hareket eden silahlı grupları desteklediğini kabul ediyordu. Ancak Obama tüm bu gelişmeleri nükleer anlaşmadan ayrı tutarak ele alıyordu. Ancak Tillerson, iki konunun birbirinden ayrı tutulamayacağını vurgulayarak, İran politikasının yeniden şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyor.
ABD Başkanı Donald Trump, seçim kampanyası boyunca İran'la yapılan anlaşmayı 'gelmiş geçmiş en kötü anlaşma' olarak niteliyordu.
Eski Başkan Obama ise anlaşmanın küresel nükleer tehditleri gidermenin tek yolu olarak görüyordu. BBC Türkçe
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.