Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa Birliği (AB) Ticaret Komisyonu Başkanı Cecilia Malmstrom, AB’nin ABD ile ticaret anlaşması için görüşmelere başlamaya hazır olduğunu ve yıl sonundan önce bir sonuca varılabileceini söyledi.
Son olarak AB ülkeleri Cuma günü Avrupa Komisyonu’nun sunduğu iki müzakere yönergesini kabul etmişti, bu da AB’nin kabul edilen iki başlıkta ABD’yle görüşmelere başlamasının önünü açmış oldu. 28 üye ülkenin oylamasında yalnızca Fransa, tarımla ilgili başlığın daha öncelikli olarak açılmasını istediği için ret oyu vermiş, Belçika’ysa çekimser oy kullanmıştı.
Komisyon iki görüşme için iki ayrı oturum yapacak. Bunlar endüstriyel ürünlere konulan gümrük vergilerinin kaldırılması ve şirketlerin ürünlerini AB ve ABD standartlarına getirmesi için koşulların kolaylaştırılması.
Malmstrom şimdi ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lightizer ile görüşmelerin ne zaman başlayabileceği konusunda temasa geçeceklerini kaydetti.
Başkan Donald Trump AB otomobillerine uygulamayı planladığı gümrük vergilerini Temmuz ayında askıya almıştı, bu durum tarafların ekonomik bağlarını iyileştirmek için imkan sağlamış oldu.
Komisyon, görüşmelerde otomobil vergilerinin ele elınmasını istediklerini ancak tarım ürünlerinin görüşmelere dahil olmasını istemediklerini belirtti. Malmstrom, tarım konusunun bu görüşmelerin parçası olmayacağını, bunun AB’nin kırmızı çizgisi olduğunu kaydetti. Oysa ABD AB tarım piyasasına daha fazla erişim sahibi olmak istiyor.
Öte yandan AB hükümetleri, birliğin Washington’un AB’den aldığı çeliğe ve aluminyuma uyguladığı gümrük vergilerini kaldırmadığı sürece görüşmeleri sonuçlandırmayacakları konusunda anlaşmıştı. Trump yönetiminin yeni vergiler getirmesi halindeyse AB görüşmelere ara vermeyi planlıyor.
AB ve ABD arasındaki söz konusu ticaret görüşmelerinin yapılması için bastıran ülkelerden biri AB ülkelerinin toplam otomobil ihracatının yarısından fazlasını yapan Almanya.
ABD’ye çok az sayıda otomobil ihraç eden Fransa ise iklim değişikliğinin gündem madedeleri arasına alınmasını istiyor.
Öte yandan taraflar ABD havacılık şirketi Boeing ve Avrupa şirketi Airbus’a verilen sübvansiyonları görüşmek için de zemin oluşturmaya hazırlanıyor. Her iki taraf da bir diğerinin uçak şirketine verdiği sübvansiyonların kanunsuz olduğunu söylüyor.
ABD’nin ticaret temsilcisi geçen hafta gümrük vergilerine konu olan 11 milyar dolar değerinde AB ürünlerinden oluşan bir listeyi görüşmek için öneride bulunmuştu. Listedeki ürünler ticari hava taşımacılığından süt ürünlerine ve şaraba kadar geniş bir yelpazeye sahip.
Brüksel de aralarında bal, tütün, bavul, uçak ve video oyunları da olan 20 milyar dolarlık ABD ürününü içeren bir liste hazırlıyor. Komisyonun listelerini Çarşamba günü tartışılmak üzere açıklaması bekleniyor. (amerikaninsesi.com)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.