BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD hisseleri geriledi----

ABD hisseleri geriledi

ABD hisseleri geriledi
20 Mart 2013 - 06:42 www.finansgundem.com

ABD hisse senetleri, Güney Kıbrıs parlamentosunun banka vergisini reddetmesi ile düştü

ABD hisse senetleri, Güney Kıbrıslı parlamenterlerin banka mevduatlarına uygulanacak vergiyi reddetmesinin Avrupa borç krizinin daha da kötüleşebileceği endişesini artırmasının, ABD'de yeni konut inşaatlarının beş yılın zirvesine çıktığını gösteren veriyi gölgelemesinin ardından değer kaybetti. Bu hareket sonucu, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi bu yılın en uzun süreli düşüş dönemini yaşadı.
Cliffs Natural Resources Inc., Goldma Sachs Group Inc.'nin demir cevheri fiyat tahminini düşürmesinin ardından yüzde 6.6 düştü. Viedo oyun üreticisi Electronic Arts Inc., CEO'sunu görevden uzaklaştırmasının ardından yüzde 8.3 değer kaybetti. Cardinal Health Inc., Walgreen Co. ile sözleşmesinin yenilenmeyeceğini duyurması ile birlikte yüzde 8.2 geriledi. Walgreen yüzde 5.4 yükseldi ve AmerisourceBergen Corp., bir ortaklık konusunda anlaşmaya varmasının ardından yüzde 3.6 yükseldi.
S&P 500 Endeksi seans boyu kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandıktan ve yüzde 0.9 düştükten sonra, New York saati ile 16:00'da, yüzde 0.2 düşerek 1,548.34 puandan kapandı. Endeks son üç günde yüzde 1 kaybetti ve 28 Aralık'tan bu yana en uzun süreli düşüş dönemini yaşadı. Dow Jones Endeksi 3.76 puan ya da yüzde 0.1'den az bir yükseliş göstererek 14,455.82 puandan kapandı. ABD borsalarında bugün yaklaşık 6.8 milyar adet hisse senedi el değiştirdi. Bu, son üç ayın ortalamasının yüzde 7.4 üzerinde.
New York'ta Wells Fargo Advantage Funds şef hisse senedi stratejisti John Manley, "Kıbrıs'taki durum açık bir şekilde olmasını istediğimiz biçimde şekillenmedi," dedi ve "Önümüzdeki birkaç hafta daha çalkantılı bir dönem olacak. Piyasada risk anlamında yüzde 2 ila 4'ten daha fazlasını beklemiyorum. Konut piyasası daha istikrarlı bir tabanda görünüyor ve ABD'li tüketicilere yardımcı oluyor" şeklinde görüş bildirdi.
Güney Kıbrıs Rum Kesimi parlamentosu, banka mevduatlarına getirilen daha önce görülmeyen vergiyi reddetti ve Euro Bölgesi'nde kargaşanın yenilenmesi riskini taşıyan anlaşmazlık dahilinde, kurtarma paketinin bir parçası olan, mudilerin maliyeti paylaşmasına yönelik Avrupa planlarına sırtını döndü. Bu gelişme sonucu hisse senetleri değer yitirdi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)