BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD ekonomisinin daha fazla paraya ihtiyacı var----

ABD ekonomisinin daha fazla paraya ihtiyacı var

ABD ekonomisinin daha fazla paraya ihtiyacı var
07 Nisan 2021 - 13:19 www.finansgundem.com

2008 yılından bu yana her krizde piyasaya trilyonlarca dolar para aktaran Fed’in, uzun bir süre daha ekonomiye desteğini sürdürmesi bekleniyor.

ABD Merkez Bankası'nın ekonomiye sağladığı desteği geri çekmesinin henüz zamanı olmadığını ifade eden Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, korona virüs salgınının yatıştığı netleştiğinde ve ekonomi Fed'in hedeflerini yakalama yolunda ilerlediğinde teşvik tedbirlerinin azaltılmaya başlanabileceğini vurguladı.

"EĞER BU OLAĞANÜSTÜ TEDBİRLERİ AZALTACAKSAK..."

"Bir krizin ortasında olduğumuzda, elimizdeki araçları agresif şekilde kullanmalıyız, bu çerçevede varlık alımı ve genel politika duruşu konusunda şu anda yapılanlara katılıyorum" diye konuşan Kaplan, "Ancak, eğer bu olağanüstü tedbirleri azaltacaksak hedeflerimizi yakalamaya doğru ilerleme sağlamamızın daha sağlıklı olacağına inanıyorum" dedi.

Uygulanan destek tedbirlerin ne zaman gevşetilebileceği konusunda bir takvim vermeyen Kaplan, ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 6,5 büyümesini ve işsizliğin yüzde 4'e düşmesini beklediğini ifade etti.

Kaplan, Şubat ayında yüzde 1,6 olan yıllık enflasyonun da bu yıl yüzde 2-2,1 seviyesine yükselmesini beklediğini de vurguladı.

Dallas Fed Başkanı Kaplan'dan faiz mesajı

 

Yatırımcılar FED politikalarını yanlış anlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)