Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
New York Community Bancorp'un (NYCB) emlak kredilerine bağlı potansiyel kayıplara ilişkin endişeler nedeniyle hisseleri geçen hafta çok sert geriledi.
NYCB, ABD'deki birçok orta ölçekli bankadan biri olmasına rağmen, kayıpları emlak piyasasındaki potansiyel temerrütlere ilişkin endişeleri yeniden alevlendirdi ve geçen yılki iflasların ardından baskı altına giren diğer bölgesel bankalara ilişkin endişeleri yeniden canlandırdı.
BANKANIN SORUNLARI BİTMİYOR
NYCB geçen hafta 2023'ün dördüncü çeyreğine ait bilançosunu açıklamış ve geçen yılın son çeyreğinde 252 milyon dolar zarar ettiğini duyurmuştu. Piyasa beklentileri bankanın kâr açıklaması yönündeydi. Ayrıca bankanın temettü kesintisine gittiği belirtilen açıklamada, hissedarlara yapılan üç aylık ödemenin 5 sente düşürüldüğü aktarıldı.
Banka ayrıca varlıklarını 100 milyar doların üzerine çıkaran satın almaların ardından daha katı sermaye kurallarına hazırlanmak için rezervleri artırma planlarını açıklamıştı. Açıklamaların ardından bankanın hisse senedi yaklaşık yüzde 60 değer kaybederek 1997'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.
Banka ayrıca hissedarlar tarafından açılan bir davayla boğuşuyor. Dava, bankayı kredi portföyünün kötüleşen durumunu gizlemekle suçluyor. Bu gizlemenin beklenmedik bir üç aylık zararla sonuçlandığı ve bunun da şirketin hisse senedi fiyatının yaklaşık yüzde 50 oranında düşmesine neden olduğu bildirildi.
KREDİ NOTU ÇÖP SEVİYESİNDE
Bu gelişmelerin etkisiyle kredi derecelendirme kuruluşu Moody's de NYCB'nin kredi notunu çöp seviyesine düşürdü.
Moody's bugün yayınladığı bir raporda bankanın çok yönlü finansal riskler ve yönetim zorluklarıyla karşı karşıya olduğunu belirterek şirketin uzun vadeli kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin iki kademe altına, Ba2'ye indirdi. Derecelendirme şirketi, koşulların kötüleşmesi halinde daha da ileri gidebileceğini söyledi.
Ayrıca Moody's, banka mevduatlarının üçte birinin sigortasız olduğuna dikkat çekti. Geçen yıl Silikon Vadisi Bankası'ndaki sigortasız mevduatlar bankaya ciddi bir sorun oluşturmuş ve bu durum 'banka hücumu'nu alevlendirmişti. Sonraki süreçte ise banka batmıştı.
GEÇTİĞİMİZ YIL ÜÇ BANKA İFLAS ETTİ
Geçtiğimiz yıl teknoloji sektörüne odaklanmış ve genellikle girişimcilere kredi veren banka, artan faiz oranları ve teknoloji sektöründeki yavaşlama nedeniyle iflas ettmişti.
SVB iflasını, Signature Bank ile First Republic Bank'ın yaşadığı sıkıntılar takip etti. ABD'nin 43. büyük bankası olan Signature Bank iflas ilan etti. Sonrasında First Republic Bank da artan faiz oranları ve ekonomik durgunluk endişeleri nedeniyle iflas etti. (Sözcü)
ABD'de kredi kartı çıkmazı! Borç rekor seviyede
İngiltere ve Galler'de şirket iflaslarında tarihi seviyeler
Araştırma: İflaslar 2024'te %8 artacak
Almanya'nın en ünlü AVM'si iflas etti
Yeni kurulan şirket ve iflas eden şirket sayısı azaldı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.