Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
ABD borsaları cuma gününde son enflasyon verileriyle birlikte yükselişle geçti. Yatırımcılar eylül ayının son işlem gününde kayıplarının bir kısmını telafi edebilmek için gereken zemini yakaladı.
Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,33 yükselişle 33.775,97 puanda, S&P 500 Endeksi %0,73 artışla 4.331,06 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,27 yükselişle 13.369,24 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0497 düşüşle %4,528 seviyesinde değerleniyor.
Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre zorlu bir eylül ayı geçiren Wall Street yatırımcıları gün içerisinde açıklanan bireysel tüketici harcamaları (PCE) fiyat endeksi raporuyla bir nebze olsun toparlandı.
ABD Merkez Bankası’nın (FED) en çok tercih ettiği enflasyon göstergesi olan rapor gıda ve enerji fiyatları gibi volatilitesi yüksek kalemleri dışarıda tutan çekirdek PCE raporu ağustos ayında aylık bazda %0,1 yükseldi ve yıllık bazdaki artışsa %3,9 oldu. Dow Jones anketlerine göre ekonomistler çekirdek PCE’nin aylık %0,2 yıllık %3,9 artmasını bekliyordu.
CNBC’nin haberine göre Key Private Bank’in Baş Yatırım Sorumlusu George Mateyo, “Bugünün enflasyon raporu FED tarafından hoş karşılanan bir haber olacak” dedi.
Üç büyük endeks arasında bu hafta yalnızca Dow Jones Endeksi haftalık bazda %0,7 düştü. Salı günü sert bir düşüşe maruz kalan S&P 500 ve Nasdaq endeksleri haftalık bazda sırasıyla %0,1 ve %1,1 yükseliyor.
S&P 500 Endeksi eylül ayını %4’lük düşüşle kapatmaya hazırlanıyor. Endeksin çeyrek performansınınsa eksi %2,8 civarında olması bekleniyor. Nasdaq Bileşik Endeksi de eylül ayında %5, çeyrek bazında %3,3 düşüyor. İki endeks de yılın en kötü ayını geçirdi. Aylık bazda %2,6 düşen Dow Jones Endeksi üçüncü çeyrek boyunca %1,7 oranında geriledi.
BMO’nun aile yatırım birimi baş yatırım sorumlusu olan Carol Schleif, “Hisse senetleri, uzun bir endişe listesinin etkisiyle yılın mevsimsel olarak volatilitesi yüksek bu döneminde çok fazla ve çok hızlı bir şekilde düştü. Sadece birkaç ay öncesine kadar FED’in yumuşak inişi sağlayabileceği inancına ilişkin endişe bulunmuyordu. Şimdiyse yatırımcılar ekonominin gidişatına dair sorular sordukça piyasaların endişe dolabının kapısı tamamen açıldı” ifadelerine yer verdi.
Yatırımcılar ABD hükümetinin olası bir kapanmayla karşı karşıya kalması endişesini sürdürmeye devam ediyor. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy Senato’nun kısa vadeli harcama tasarısına sıcak bakmıyor.
ABD'de mal ticareti açığı yüzde 7.3 azaldı
Mike Wilson: Hisse senetleri ‘araf’ta sıkıştı
Milyarder yatırımcıdan şok uyarı: ABD borç krizine girecek
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.