Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
ABD borsaları yeni güne düşüşle başladı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi ise düzeltme bölgesinin derinliklerine doğru geriledi. Teknoloji devi Meta’nın yatırımcıların beklentilerini karşılamayan üçüncü çeyrek bilançosu hisse senetlerindeki düşüşte etkili oldu.
Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,14 düşüşle 32.990,17 puanda, S&P 500 Endeksi %0,62 azalışla 4.160,17 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,16 düşüşle 12.672,37 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0424 düşüşle %4,919 seviyesinde değerleniyor.
Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre çarşamba günkü %2,4’lük düşüşün ardından Nasdaq temmuz ayından en yüksek kapanışından bu yana %10’dan fazla düşerek resmi olarak düzeltme bölgesine gerilemişti.
Facebook’un çatı kuruluşu olan Meta üçüncü çeyrekte yatırımcıların alt ve üst beklentilerini aştı. Ancak şirket bilançosunda bu çeyrekte reklam gelirlerinin yavaşladığını açıkladı. Yatırımcılar ayrıca şirketin 3,7 milyar dolar kaybeden Reality Labs birimi konusundaki maliyet kontrolleri için de endişeli.
Çarşamba günkü sert düşüşler Google’ın çatı kuruluşu Alphabet hisselerinin %9,5’lik değer kaybından da etkilendi. Alphabet’in A sınıf hisseleri çarşamba günü Mart 2020’den bu yana en kötü işlem gününü geçirdi. Düşüşler Google’ın bulut sistemleri biriminin analistlerin beklentilerinden daha az getiri sağlamasıyla tetiklendi.
Nasdaq Bileşik Endeksi çarşamba günü Şubat 21’den bu yana en zayıf işlem gününü geçirdi. Yaz aylarından bu yana yaşanan düzeltme tahvil getirilerindeki artışlardan kaynaklanıyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri hafta başında %5 sınırını dahi geçmiş, 16 yılın zirvesine ulaşmıştı.
Perşembe günkü düşüşlerse ABD gayrisafi yurtiçi hasılasının beklenenden daha güçlü gelmesiyle kontrol altında tutuldu. ABD GSYİH’su temmuz ayından eylül ayına kadar olan dönemde yıllık bazda %4,9 büyüdü. Dow Jones anketlerine göreyse ekonomistler bu oranın %4,7 olmasını bekliyordu.
CNBC’nin haberine göre Harris Financial’ın Yönetici Ortağı Jamie Cox konuyla ilgili açıklamasında, “Bu kadar art arda gelen iyi bir ekonomik büyüme rakamları bu denli sönük borsa performansıyla karşılaştırmak zor. Bunun tek bir net açıklaması var: Yatırımcılar, sıfır faiz oranı politikasının ekonominin büyümesine izin veren tek koşul olduğunu düşünüyordu ve bu açıkça yanlış bir varsayım” ifadelerine yer verdi.
Yatırımcılar kapanış sonunda bir diğer teknoloji devi Amazon’un üçüncü çeyrek bilançosunu paylaşmasını bekliyor.
ABD'de mal ticareti açığı eylülde yüzde 1,3 arttı
ABD'de dayanıklı mal siparişleri eylülde arttı
ABD'de işsizlik maaşı başvuruları yükseldi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.