Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
ABD borsaları Perşembe gününe düşüşler başladı. Wall Street yatırımcıları ABD gayrisafi yurtiçi hasılasının iki kez üst üste küçülmesini fiyatlandırıyor.
Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,49 düşüşle 32.038,75 puanda, S&P 500 Endeksi %0,61 düşüşle 3.998,89 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,92 düşüşle 11.921,47 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,1126 düşüşle %2,678 seviyesinde değerleniyor.
ABD ekonomisi ikinci çeyrekte %0,9 küçüldü. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Dow Jones ekonomistleri bu çeyrekte %0,3’lük bir yükseliş bekliyordu. İlk çeyrekte de ABD’de GSYİH %1,6 düşmüştü.
Yatırımcılar son aylarda FED’in yükselen fiyatları kontrol etme girişimlerinin ekonomiyi resesyona yaklaştıracağı konusunda giderek daha fazla endişe duyuyorlar. Birçok yatırımcı art arda iki çeyrekte negatif büyüme paylaşan ABD’nin teknik olarak resesyona girdiğini düşünüyor. Buna karşın birkaç ek faktörü de göz önünde bulunduran ve resesyon tanımının hakemi olarak görülen ABD Ulusal Ekonomik Araştırmalar Bürosu’na göre resesyonun gerçekleşmesi için eldeki veriler yeterli değil.
Cnbc’nin haberine göre E-Trade Yatırım Stratejileri Genel Müdürü Mike Loewengard, “Bugünün verileri sadece resesyonda olduğumuz veya gireceğimiz yönündeki fikirlere yakıt ekliyor. Tahminlerin kesinlikle olumsuz tarafında olsa da %1'lik bir düşüşün nispeten küçük olduğunu ve herhangi bir resesyon ortamının ılımlı olacağı fikrini desteklediğini unutmamalıyız” dedi.
Loewengard, “ABD Merkez bankası enflasyonu kontrol etmenin öncelikli hedefi olduğunu açık bir şekilde belirtti. Bu sebeple bankanın rotasını negatif büyüyen bir çeyrek nedeniyle değiştirmesi çok olası değil. Ancak yine de bugünün raporları FED Başkanı Jerome Powell’ın dün yaptığı resesyon açıklamasıyla çelişiyor. Piyasa Temmuz ayında ralli yapıyordu. Buna karşın yatırımcıların önümüzde bekleyen zorlukların gerçekliğini görmesi sizi şaşırtmasın" dedi.
Borsalardaki düşüş FED’in enflasyonla mücadele etmek amacıyla faizleri ikinci kez üst üste 75 baz puan artırdığı Çarşamba günkü rallinin hemen sonrasında geldi. Yatırımcılar merkez bankasının ekonomiyi resesyona itmeden enflasyondaki yükselişi durdurup durduramayacağına yönelik bahse giriyor.
Perşembe günü ayrıca büyük şirketlerin ikinci çeyrek bilançolarıyla da gündem oldu. Facebook’un çatı şirketi Meta Platforms hayal kırıklığı yaratan ikinci çeyrek sonuçlarının ardından güne %5,9’luk düşüşle başladı.
Facebook Yahoo ile aynı kaderi mi paylaşacak?
ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 0,9 küçüldü
ABD’de işsizlik maaşı başvuruları 4 hafta sonra geriledi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.