BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD bir ilke imza atacak! Dünyanın ilk lityum-sülfür pil giga fabrikası kuruluyor----

ABD bir ilke imza atacak! Dünyanın ilk lityum-sülfür pil giga fabrikası kuruluyor

ABD bir ilke imza atacak! Dünyanın ilk lityum-sülfür pil giga fabrikası kuruluyor
16 Ekim 2024 - 16:50 www.finansgundem.com

ABD merkezli pil üretim şirketi Lyten, ilk lityum-sülfür pil giga fabrikasının kurulacağını duyurdu.


ABD merkezli pil üretim şirketi Lyten, dünya da bir ilke imza atıyor. Lityum-sülfür pil giga fabrikasının kurulumu için 1 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Lyten Şirketinin, internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, ilk fazı 2027'de faaliyete geçmesi planlanan fabrika, tam kapasiteye ulaştığında yıllık 10 gigavat lityum-kükürt pil üretimi yapabilecek.

ABD'nin Nevada eyaletinde 125 dönümlük bir araziye kurulması planlanan fabrika, başlangıçta 200, tam kapasiteye ulaşıldığında 1000'den fazla kişiye istihdam sağlayacak.

Yapılan açıklamada Lyten tarafından üretilen lityum-kükürt pillerin, yüksek enerji yoğunluğuna sahip ve lityum-iyon pillere göre yüzde 40, lityum demir fosfat pillere göre yüzde 60 hafif olduğu, pillerin 2024 ve 2025 yıllarında mikro-mobilite, uzay, drone ve savunma sektörlerinde kullanılacağı ifade edildi.

ARTAN TALEBİ KARŞILAYACAK

Şirketin şimdiden yüzlerce potansiyel müşteri için talep hattı oluşturduğuna işaret edilen açıklamada, Nevada'daki giga fabrikanın, Lyten'in artan talebi karşılamaya yönelik stratejisinin bir parçası olduğu ifade edildi.

Lyten Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Dan Cook, "Bugün, Lyten'in dokuz yıllık yolculuğunda önemli bir adım. Lityum-kükürt pil teknolojisi, yüksek enerji yoğunluğu ve hafifliğiyle dikkati çekiyor, hem de tamamen yerli kaynaklardan üretilmiş, yüzde 100 ABD yapımı bir teknoloji." ifadeleri ye aldı.

Şirket, ulaştırma, havacılık, uzay, tüketici elektroniği ve enerji depolama sektörlerinde kullanılmak üzere gelişmiş lityum-kükürt piller, yüksek mukavemetli ve düşük çevresel etkiye sahip kompozitler ile çevre, otomotiv, sanayi, sağlık ve tedarik zinciri uygulamaları için tespit hassasiyetini ve seçiciliğini önemli ölçüde artıran gelişmiş sensörleri piyasaya sürmeyi amaçlıyor.

ABD'de ithalat ve ihracat fiyat endeksleri gerilediABD'de ithalat ve ihracat fiyat endeksleri geriledi

 

AB ile ABD teknolojide iş birliğini artırmak istiyorAB ile ABD teknolojide iş birliğini artırmak istiyor

 

ABD teknoloji devleri gelirlerini artırdıABD teknoloji devleri gelirlerini artırdı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)