BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Başkanı Trump'a yolsuzluk davası şoku----

ABD Başkanı Trump'a yolsuzluk davası şoku

ABD Başkanı Trump'a yolsuzluk davası şoku
12 Haziran 2017 - 12:43 www.finansgundem.com

ABD merkezli saygın gazete Washington Post'un haberine göre Washingon D.C. ve Maryland eyaletlerinin başsavcıları, Trump'ın başkan olduktan sonra kanundaki yolsuzluk karşıtı hükümleri ihlal ettiği gerekçesiyle dava açmak üzere

Washington D.C. ve Maryland eyaleti başsavcıları, kişisel ve toplum çıkarlarını birbirinden ayıramadığı, yabancı hükümetlerden para aldığı ve kanundaki yolsuzluk karşıtı hükümleri ihlal ettiği gerekçesiyle ABD Başkanı Donald Trump'a dava açmaya hazırlanıyor.

The Washington Post'un haberine göre Karl A. Racine (DC) ve Brian E. Frosh'un (Maryland) açmaya hazırlandığı ve türünün ilk örneği olan dava, Trump başkan olduktan sonra şirketinin sahibi olarak kalması konusuna odaklanmayı planlarken, örnek olarak Beyaz Saray yakınlarında bulunan Trump International Hotel sunulacak.

Başsavcılar, bölgeye yakın diğer konaklama yerlerine göre söz konusu otelin yabancılar da dahil müşteri çektiğini ve Trump'ın şirketine, kontratın seçilmiş bir yetkiliye yasakladığı üzere otel binasını kiralamaya izin verilmemesi gerektiğini söylüyor.

Öte yandan Trump'ın yabancı hükümetlerin ABD Başkanı'nın iş dünyasındaki çıkarına hizmet edecek teşvikler sunacağı bir durum yarattığı savunuluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)