BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAbartılı satış bekleniyor----

Abartılı satış bekleniyor

Abartılı satış bekleniyor
17 Haziran 2013 - 08:38 www.finansgundem.com

FED'den gelecek açıklamaya odaklanan piyasalarda gelişmekte olan ülkeler yakından takip ediliyor

Geçtiğimiz haftalarda sıkça dile getirilen FED’in tahvil alımı noktasında vereceği sinyalin gelişmekte olan ülkeler üzerindeki etkisi yeni haftada da gündemde.
WSJ’da yer alan FED Başkanı Bernanke’nin bu hafta yapılacak olan FOMC toplantılarında piyasaları rahatlatacağı yönünde yazılan analiz EM’lerdeki tedirginliği azaltmadı.
Geçtiğimiz haftayı sert dalgalanma ile kırılgan geçiren EM piyasaları için analistler ve yatırımcıların endişeleri henüz son bulmadı. MSCI Gelişmekte olan ülkeler endeksi geçtiğimiz hafta Eylül seviyelerine dönerken güney Afrika Rand’ı ve Hindistan Rupi’sinde oynaklık dikkat çekti. Brezilya, Endonezya ve Hindistan’da kur konusunda müdahaleler gözlenirken, piyasalarda yaşanan birkaç ay sonra stabil hale geleceği belirtiliyor.
FED’in gelebilecek hamlesi nedeniyle bütün dünya piyasalarında zayıflık gözlenirken MSCI gelişmekte olan ülkeler endeksi yıl genelinde yüzde 10 düştü. Buna karşılık S&P 500 ise yıl genelinde yüzde 16 yükseldi.
Deutsche Bank’ın analizinde; Bernanke’nin 21 Mayıs konuşmasından satışları tetiklerken, fiyatların hangi seviyelerde dengeleneceğinin öneli olduğu belirtildi. Paranın geri çekilmeye başlaması ile riskli varlıklarda zayıflık yaşanırken diğer piyasalarda da performans hareketler yaşanacağı kaydedildi.
Singapurlu OCBC Bankvarlık yönetimi başkanı Vasu Menon ise bugüne kadar ABD’den gelen para ile tatil yapan gelişmekte olan ülkelerin büyük kayıplara hazır olması gerektiğini belirtti. EM tahvil piyasalarında giren yabancı para yüzde 15’ten yüzde 37’ye yükselirken en yüksek seviyelerin görülmüş olduğu belirtiliyor. Bu nedenle piyasa uzmanları düşüşlerin abartılı olacağı yönünde uyarıda bulunuyorlar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)