Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Kovid-19 nedeniyle şubat ayından bu yana yüz yüze görüşemeyen Avrupa Birliği ülkelerinin liderleri, Brüksel'de toplanıyor.
Liderler, bugün başlayacak ve iki gün sürecek olan zirvede Avrupa Komisyonu'nun ekonomiyi canlandırmak amacıyla önerdiği 750 milyar euroluk yardım paketi üzerinde anlaşmaya çalışacak.
27 ülkenin devlet ve hükümet başkanını bir araya getirecek olan kritik zirvenin zor geçmesi bekleniyor.
1 Temmuz'dan bu yana Avrupa Birliği Dönem Başkanlığını yürüten Almanya Başbakanı Angela Merkel diğer ülkeleri bunun gerekliliği konusunda ikna etmeye çalışacak.
500 milyar euronun geri ödenmemek üzere üye ülkelere verilmesi planlanıyor
Avrupa Komisyonu söz konusu miktarın 500 milyar eurosunun zor durumda olan ülkelere borç değil yardım olarak geri ödenmemek üzere verilmesini talep etmişti. Geri kalan 250 milyar euronun ise borç olarak dağıtılması öngörülüyor.
Almanya, geçtiğimiz haftalarda birçok ülkeyi şaşırtarak ortak borçlanmaya yeşil ışık yakmıştı.
İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasından bu yana Hollanda Başbakanı Mark Rutte kurtarma planına sıcak bakmayan ülkelerin başını çekiyor. Bu ülkeler arasında Avusturya, Danimarka, İsveç ve Finlandiya da bulunuyor. Söz konusu ülkeler özellikle geri ödenmemek üzere ayrılan yardımlara karşı çıkıyor. Bu meblanın görüşmeler sonucu düşürülebileceği ifade ediliyor.
Anlaşma sağlanması için AB'nin 2021-2027 uzun vadeli bütçe konusunun açıklığa kavuşturulması gerekecek. Bütçenin hangi kısmının yardımlardan veya borçlardan oluşacağı belirlenmeli.
AB liderler 750 milyar euroluk kurtarma paketini görüştü; Merkel 'karşı çıkan' yok dedi
AB bütçesi ilk defa temel hak ve hürriyetleri göz önünde bulunduracak
Zor durumda olan Avrupa Birliği ülkeleri yardımlardan faydalanmak için reform planını açıklamak durumunda olacak. Bu konuda da görüşmelerin zorlu geçmesi bekleniyor.
Yardımlardan en çok faydalanacak ülkelerin başında İtalya ve İspanya geliyor.
Avrupa Birliği'nin uzun vadeli bütçesi oluşturulurken ilk defa temel hak ve hürriyetlerin üye ülkeler tarafından uygulanması göz önünde buludurulacak. Polonya ve Macaristan durumdan memnun değil. Budapeşte veto hakkını kullanabileceğini öne sürüyor. (euronews)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.