Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD Başkanı Trump’ın uluslararası ticaret politikaları bütün dünyada korumacılık rüzgarlarını güçlendirirken Avrupa Birliği (AB) ve Japonya ikili ticarette yeni bir döneme başlıyor.
AB ile Japonya arasında 17 Temmuz’da serbest ticaret için Ekonomik Ortaklık Anlaşması imzalanacak.
Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, anlaşmaya imza koymak için 17 Temmuz'da Japonya’yı ziyaret edecek.
Japonya’da ülkesinde meydana gelen sellerde yaklaşık 200 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası Başbakan Şinzo Abe’nin imza törenini de içeren AB ziyareti iptal edilmişti.
Japonya ve Avrupa Birliği, kısa adı EPA olan Ekonomik Ortaklık Anlaşması’na geçen Aralık ayında vardı.
Avrupa Komisyonu’nun sitesinde yapılan açıklamaya göre, AB-Japonya arasındaki anlaşmayla, ticaret engelleri ortadan kaldırılacak, standart ve ortak değerlerle küresel ticaret kurallarını şekillendirmeye destek olacak ve dünyanın en büyük ekonomilerine korumacılığı reddetmeleri için güçlü bir işaret gönderecek.
Japonya, Avrupa Birliği’nin Asya’daki Çin’den sonra ikinci büyük ticaret ortağı.
AB ile Japonya dünya ekonomisinin yaklaşık dörtte birini oluşturuyor.
AB, 2017 yılında, Japonya’ya 60,5 milyar euro mal ihraç ederken 68,9 milyar euro mal ithal etti.
2016 rakamlarına göre AB’nin Japonya’ya hizmet ihracı 31 milyar euro, hizmet ithalatı ise 18 milyar euro düzeyinde.
Öte yandan Avrupa Birliği halen, kısa adıyla Mercosur olan Güney Amerika Ortak Pazarı'nın kurucu üyeleri Arjantin, Brezilya, Paraguay ve Uruguay ile de ticaret anlaşması müzakerelerini yürütüyor.
Avrupa Birliği, Avustralya ile Yeni Zelanda ile de 22 Mayıs itibariyle serbest ticaret müzakerelerine başlamış bulunuyor.
G.Amerika daki ekonomisi iyi olmayan ülkeler bile birlik oluyor. Şu İslam dünyası nerede acaba
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.