Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa İstatistik Ofisi, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde 2022'nin ikinci yarısında konutlarda tüketilen elektrik ve doğalgaz fiyatlarına ilişkin verileri yayımladı.
Buna göre, AB ülkelerinde 2021 yılının ikinci yarısında 100 kilovatsaat elektrik için 23,5 euro ödenirken, bu rakam 2022'nin ikinci yarısında 28,4 euroya ulaştı.
AB üyesi ülkeler arasında en ucuz elektrik Macaristan'da satıldı. Macaristan'da 100 kilovatsaat elektriğe 10,8 euro ödenirken, bu ülkeyi 11,5 euroyla Bulgaristan, 12,8 euroyla Malta ve 13,5 euroyla Hollanda izledi.
AB üyesi ülkeler arasında elektrik için en fazla ödeme yapılan ülke ise Danimarka oldu. Danimarka'da hane halkı 100 kilovatsaat elektriğe 58,7 euro ödedi. Bu ülkeyi 44,9 euroyla Belçika, 42 euroyla İrlanda, 38,4 euroyla Çekya, 36,4 euroyla İtalya, 34,1 euroyla Romanya, 33,6 euroyla Almanya ve 33,5 euroyla İspanya takip etti.
Elektrik fiyatlarında en fazla artış yüzde 112 ile Romanya'da, yüzde 97 ile Çekya'da, yüzde 70 ile Danimarka'da gerçekleşti.
Hollanda ve Malta dışındaki bütün AB üyesi ülkelerde elektrik fiyatları önceki yılın aynı dönemine göre yükseldi. Bu dönemde söz konusu 2 AB ülkesinde elektrik fiyatları, sübvansiyonlar ve fiyatların sınırlandırılması gibi uygulamalar nedeniyle bir miktar geriledi.
Doğalgaz fiyatı arttı
Geçen yılın ikinci yarısında AB ülkelerinde konutlarda kullanılan her 100 kilovatsaat doğalgaz a ödenen ortalama fiyat ise 11,4 euro olarak hesaplandı. Söz konusu fiyat geçen yılın aynı döneminde 7,8 euro olarak belirlenmişti.
AB ülkeleri arasında bu dönemde konutlarda tüketilen doğalgaz a en fazla ödeme 100 kilovatsaat başına 27,5 euroyla İsveç'te, 20,8 euroyla Danimarka'da ve 19,3 euroyla Hollanda'da yapıldı.
Bu dönemde AB üyesi ülkeler arasında fiyat olarak en uygun doğalgaz tüketimi Macaristan'da gerçekleşti. Macaristan'da 100 kilovatsaat doğalgaz için haneler ortalama 3,5 euro, Hırvatistan'da 4,5 euro, Slovakya'da 4,9 euro ödedi.
Doğalgaz fiyatları AB üyesi 27 ülkede de artış gösterdi.
Gaz fiyatlarının en fazla arttığı ülkeler yüzde 231 ile Çekya, yüzde 165 ile Romanya, yüzde 157 ile Letonya, yüzde 112 ile Litvanya ve yüzde 102 ile Belçika olarak belirlendi.
Söz konusu veriler, AB ülkelerinde enerji krizi nedeniyle elektrik ve doğalgaz fiyatlarında hızla artış yaşanan dönemi kapsıyor.
AB, havacılıkta sürdürülebilir yakıt kullanımını artıracak
AB, katı kurallar uygulayacağı dijital platformları belirledi
AB, Rusya'ya yeni yaptırımlara hazırlanıyor
AB, orman tahribatına neden olan ürünleri yasaklayacak
AB, bankacılık sektörü için güncellenmiş kriz yönetim sistemini onayladı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.