<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB Türkiye'ye sert çıktı----

AB Türkiye'ye sert çıktı

AB Türkiye'ye sert çıktı
27 Haziran 2013 - 08:50 www.finansingundemi.com

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, hükümetin Gezi Parkı protestolarına yönelik tutumunu eleştirdi

Hükümetin Gezi Parkı protestolarına yönelik tutumunu eleştiren Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, ''Türkiye üye olmak istiyorsa, AB standartlarına uymak zorunda'' dedi. Schulz, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde çok yol aldığını, ancak Türkiye'nin kabûlüne kuşkuyla baktığını söyledi.
AP Başkanı, Türkiye hükümetinin Gezi Parkı protestolarıyla başa çıkma yollarını "hayal kırıklığı" olarak değerlendirdi. Alman Die Welt gazetesine verdiği röportajda "Erdoğan laik yaşam biçimlerine giderek daha az saygı gösteriyor ve AB'ye uyum sürecini ciddiye almıyor" diyen Schulz, Avrupa Birliği'nin, Türkiye'yi üye olarak görmek istediği algısının yanlış olduğunu söyledi.
Die Welt'in yayımladığı metin özetle şöyle:
Schulz, Türkiye'nin AB üyelik süreciyle ilgili konuşurken,"Erdoğan'ın bir şeyi kesinlikle anlaması gerekiyor: Avrupa Birliğinin, Türkiye'yi üye olarak görmek istediği algısı yanlıştır" ifadelerini kullandı.
Üç yıllık bir aradan sonra, bu haftanın başında AB Dış İlişkiler Bakanı yeni bir faslın açılmasına karar verdi. Ancak, Martin Schulz, bu sürecin sonunda Türkiye'nin kabul edilmesine kuşkuyla baktığını söyledi. Schulz şöyle konuştu:
"Türkiye'nin birliğe katılımı konusunda oybirliği yok, fakat biz Türkiye'yle yıllardır müzâkere ediyoruz."
'AB maskesini düşürmüyor'
Parlemento Başkanı Martin Schulz, Almanya Başbakanı Merkel'in de sözünü ettiği "ucu açık müzakere" biçiminden bahsederken, Kıbrıs ve Yunanistan örneklerine dikkat çekti. Bu geciktirmenin nedeninin Türkiye'nin Avrupa Komisyonu ile asıl görüşmelere önümüzdeki baharda başlayacak olduğu belirtildi.
"Bu çözüm Avrupa Birliği'ne maskesini düşürmeme imkanı tanıyor" diye konuştu. Birliğin üyelerine ve yöneticilerine de seslenen Schulz şunları söyledi:
"Eğer istemiyorsanız, sonsuza kadar da müzâkere sürdüremezsiniz."
Geçen salı günü AB'ye dahil olan ülkelerin dış ilişkiler ve Avrupa bakanlarının toplam 27 kişinin Lüksembürg'da toplandığı ve Ankara ile bölge politikarlarının görüşülmesi kararını aldıkları belirtildi. Ancak bu görüşmeler bahara kadar başlamayacak. Bu da ancak, Avrupa Birliği, Türkiye'nin demokrasi ve temel haklar konusundaki tutumunu olumlu bulursa gerçekleşecek. Aslında AB üyesi devletler, görüşmelerin çarşamba günü başlamasını öngörmüştü.
Toplamda 35 fasıl var
Üyeliğe kabul süreci toplamda 35 ana başlık altında toplanmıştı. Bunlardan 12 tanesi açıldı ve bazılarında da gelişmeler oldu.
Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle Lüksemburg'da konuya ilişkin konuşmasında "Zor bir durumda, iyi bir karar" dedi. Dışişleri Bakanlığı bu durumdan mutlu gözüküyor ve Türkiye-AB ilişkilerini geliştirmek için adımlar atıyor.
AB Komisyonu ve devlet liderleri 2012 ve 2013'ün başında Türkiye'nin üyeliğine dair müzakerelerin devam etmesini kabul etmişti. Türkiye bir sürü reform gerçekleştirdi. Bu durumda Avrupa'yla arasında çok verimli bir köprü kurabilir, ancak yakın gelecekte Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği mümkün gözükmüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)