<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAB Türkiye'ye para musluğunu açtı----

AB Türkiye'ye para musluğunu açtı

AB Türkiye'ye para musluğunu açtı
28 Nisan 2013 - 15:41 www.finansingundemi.com

21 il ve ilçe belediyesine Avrupa Birliği’nden 450 milyon euro destek… Peki bu destek nereye gidecek?

Avrupa Birliğinin (AB) desteklediği yaklaşık 450 milyon euroluk projeyle 21 il ve ilçe belediyesi, AB standartlarında içme suyu ve atık su arıtma tesisine kavuşacak.  Türkiye'nin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine 21 il ve ilçenin belediye başkanı, 30 Nisan'da Ankara'da bir araya gelerek "Entegre Su Projelerinin Hazırlanması İçin Teknik Yardım Projesi" kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile sözleşme imzalayacak.
Belediyelerin AB standartlarında içme suyu ve atık su arıtma tesisi kurması amacıyla hayata geçirilen projeden Çanakkale, Trabzon, Çankırı, Giresun, Kastamonu, Kırşehir, Rize, Iğdır, Şırnak ve Van belediyeleri yararlanacak.  Ayrıca Bilecik Bozüyük, Kahramanmaraş Elbistan, Aydın Kuşadası, Bursa Mustafakemalpaşa ve Orhangazi, Balıkesir Bandırma, Tokat Niksar, Diyarbakır Bismil, Hatay Kırıkhan, Şanlıurfa Viranşehir, Hakkari Yüksekova ilçe belediyeleri de projeye dahil olacak.
Belediyeler yüzde 10'luk kısım için kredi kullanabilecek
Belediyeler, entegre su projeleri hazırlandıktan sonra AB Komisyonuna hibe başvurusu yapacak. İçme suyu ve atık su tesisi yapım maliyetinin en çok yüzde 85'i AB, yaklaşık yüzde 5'i de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibesiyle karşılanacak.
Yatırımın geriye kalan yüzde 10'luk kısmını üstlenecek belediyeler, İlbank gibi kendilerine destek veren bankalardan kredi kullanabilecek, geri ödemeyi 10 yıllık sürede yapabilecek
Kentlerin 30 yıllık altyapı ihtiyaçları belirlenecek
Entegre su projeleriyle bir şehir ya da ilçenin öncelikle 30 yıllık su ve atık su konusundaki altyapı ihtiyaçları ortaya çıkarılarak, yatırım planlaması yapılacak. Projenin acil ve ilk 5 yılda tamamlanması planlanan kısmı belirlenerek, yatırım hazırlıklarına başlanacak.
Projeler, AB kurallarına göre ihale edilecek. AB ile Bakanlık, proje hazırlama, inşaat ve tesislerin işletilme süreçlerini yakından takip edecek. Projenin devamında ise belediye personeline su yönetimi konusunda eğitim verilecek.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)