Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, tehlikeli partikül madde konsantrasyonu (PM2.5) seviyelerinin Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yönergelerindeki düzeye çekileceğini açıkladı. Açıklamada, PM2.5'in yıllık sınır değerinin 25 birimden 10 birime düşürüleceği ifade edildi.
Buna bağlı ölümlerin de yüzde 75 civarında azaltılmasının hedeflendiği söylenirken, önerilerin ayrıca AB'nin Yeşil Mutabakatının öngördüğü 2050'ye dek sıfır kirlilik hedefiyle de uyumlu olduğu bildirildi.
Hava kirliliğinden zarar görenler tazminat alabilecek
Açıklamada, ilgili direktifin revizyonunun, sağlığı hava kirliliğinden zarar gören kişilerin AB hava kalitesi kurallarının ihlali durumunda tazminat alma hakkına sahip olmasını sağlayacağı, adalete erişim, etkili cezalar ve hava kalitesi hakkında daha iyi kamu bilgisi konularında daha fazla netlik getireceği kaydedildi.
Hedef 2050
Açıklamada, mutabakattan sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'ın "Her yıl yüzbinlerce Avrupalı erken ölmekte ve çok daha fazlası kalp ve akciğer hastalıkları ya da kirliliğe bağlı kanserlerden muzdariptir. Bu kirliliği azaltmak için ne kadar beklersek, topluma maliyeti o kadar yüksek olur. 2050 yılına kadar çevremizin zararlı kirleticilerden arındırılmasını istiyoruz" ifadeleri de yer aldı.
AB Komisyonu, önceki gün, 27 üye ülkede vatandaşların yüzde 47'sinin son 10 yılda hava kalitesinin azaldığını, yüzde 89'unun solunum yolları ve kalp damar hastalıklarının kötü hava koşullarına bağlı olduğunu düşündüğünü açıklamıştı.
Su kirliliğiyle mücadele
Açıklamada su kirliliğiyle mücadele için de ilaç ve kozmetik şirketlerinin, ürünlerinin AB genelinde atık sulara saldığı kirliliği temizleme maliyetinin bir kısmından sorumlu hale getirileceği belirtildi.
Ayrıca nehirlerin, göllerin ve sulak alanların kalitesini iyileştirmek için yer altı veya yüzey sularındaki kirletici maddelerin listesinin genişletileceği kaydedilen açıklamada, toksik veya kalıcı kimyasal limitlerinin azaltılmaya çalışılacağı aktarıldı.
Öneriler, Avrupa Parlamentosu ve üye ülkeler tarafından değerlendirilecek, kabul edildikten sonra 2030, 2040 ve 2050 için aşamalı olarak yürürlüğe girecek.
Belçika'da bölgesel hükümetlere hava kirliliği davası
Düşük hava kirliliği bile gençlerde kalp hastalığı riskini artırıyor
Hava kirliliği ile kanser arasındaki bağlantı çözüldü!
ABD'de su kirliliği uyarısı: Duş alırken ağzınızı kapatın
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.