Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AB'nin sözlerini yerine getirmediğini belirterek, Brüksel'i gerektiği kadar yardım etmemekle eleştiriyor. AB ise şu ana kadar taahhüt ettiği 6 milyar eurodan 3.2 milyar eurosunu serbest bıraktı. Euronews'ten Gülsüm Alan'a konuşan bir AB yetkilisi taahhüt edilen mali yardımların Türkiye'deki projelerin ilerlemesine göre aktarıldığını dile getirdi.
Yardımlar devlet kurumları, BM ve STK'lara aktarılıyor
Türkiye 4 milyon mülteciye ev sahipliği yaparken Avrupa Birliği bu kişilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi için yardımlarda bulunuyor. Şu ana kadar yapılan çalışmalardan memnun olduğunu ifade eden isminin açıklanmasını istemeyen bir Avrupa Komisyonu sözcüsü "Türkiye'de farklı aktörlerle çalışıyoruz. Para yardımı belli projeler için yapılıyor. Bu projelerin gerçekleştirilmesi için bir yandan devlet kurumları ile diğer yandan Birleşmiş Milletler ile ve son olarak sivil toplum örgütleri ile çalışıyoruz. Projeler ilerledikçe para yardımı yapılıyor. Bir sonraki para yardımının ne zaman yapılacağı bilinmiyor." ifadelerini kullandı.
AB şu ana kadar 3.2 milyar euro serbest bıraktı
Avrupa Komisyonu sözcüsü şu ana kadar serbest bırakılan para yardımının geliştirilen projelere bağlı olduğunu söyledi. Sözcü 4.7 milyar euro değerinde kalkınma çerçevesinde birçok projenin gerçekleştirilmesi için anlaşma sağlandığını da sözlerine ekledi.
Avrupa Birliği taahhüt ettiği 6 milyar euronun tamamının serbest bırakılmamasını hayata geçirilmesi gereken projelere bağlıyor.
95 proje hayata geçirilme aşamasında
Avrupa Komisyonu sözcüsü, "Türkiye genelinde insani yardım, eğitim, sağlık, altyapı ve sosyo-ekonomik destek alanında 95 proje hayata geçirilme aşamasında. Önümüzdeki aylarda 25 farklı projenin daha imzalanması bekleniyor." ifadelerini kullandı.
AB yardımları ile gerçekleştirilen projeler şöyle:
1.7 milyon Suriyelinin temel ihtiyacını karşılama,
500 bin mülteci çocuğun okula gitmesini sağlama,
1.5 milyon kadına doğum öncesi sağlık hizmeti verme,
4 bin 500 Türkçe öğretmeni istihdamı,
180 yeni okul inşası,
40 bin çocuğu okula gitmek için servis hizmetinden faydalandırmak,
650 bin çocuğa aşı yapmak,
2 bin 900 çalışanın istihdam edildiği 179 mülteci sağlık merkezinin sağlanması,
Türkiye'deki mülteciler için aktarılacak olan 6 milyar euroluk fon iki dilim şeklinde ulaştırılacak. Birinci dilime yönelik projelerin ve fonların 2021 yılının ortasında kadar tamamlanması bekleniyor. Diğer dilim ise 2025 yılının ortalarına kadar gerçekleşecek çalışmalar doğrultusunda farklı projeler üzerinde çalışan kurumlara ulaştırılacak.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.