BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAB kurtarma fonu kurtarma bekliyor----

AB kurtarma fonu kurtarma bekliyor

AB kurtarma fonu kurtarma bekliyor
16 Ocak 2023 - 12:25 www.finansgundem.com

AB'nin rekor kurtarma fonu, ülkelerin son tarihi yakalamakta zorlanmasıyla risk altında kaldı.

Avrupa Birliği (AB) hükümetlerinin tarihindeki en büyük yardım paketini harcayamama riskinin, üyelerin blok tarafından belirlenen son teslim tarihlerini karşılamakta zorlanırken arttığı bildirildi.

Madrid merkezli bir düşünce kuruluşu Esade Centre for Economic Policy'den Manuel Hidalgo, 724 milyar euroluk salgın sonrası toparlanma planının onaylanmasının üzerinden iki yıldan daha az bir süre geçmişken yeniden müzakere edilmesindeki zorlukların, planı gerçekleştirme kabiliyeti konusunda şüphelere yol açtığını bildirdi.

Hidalgo, "Paranın tamamı harcanmazsa, bunun AB için bir itibar maliyeti olacaktır. Eğer işler iyi gitmezse, bu tür planların varlığı gibi pek çok şeyi haklı çıkarmak zorunda kalacaklar." dedi.

En çetrefilli konu, finansman ödemesinin 2026'nın ötesine uzatılması konusunda bloğun 27 üyesinin oybirliği sağlaması olacak. Plan, Macaristan ve Polonya da dahil olmak üzere AB ile halihazırda anlaşmazlık içinde olan ve desteklerini tavizler elde etmek için kaldıraç olarak kullanabilecek olan her ülkenin parlamentosunda onay gerektirecek.

Scholz: AB’nin kurtarma fonu bir dönüm noktası

 

Lagarde: Avrupa Kurtarma Fonu şart

 

AB'nin 672,5 milyar euroluk "kurtarma fonu" yasalaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)