BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAB devinde banka paniği----

AB devinde banka paniği

AB devinde banka paniği
22 Aralık 2012 - 22:06 www.finansgundem.com

Verilerdeki endişe, IMF’yi harekete geçirdi... AB’nin 2. büyük ekonomisinde alarm durumu



İhracattaki pay kaybı, kırılgan bir büyüme görüntüsü Uluslar arası Para Fonu’nu harekete geçirdi
Avrupa'nın en büyük 2. ekonomisi Fransa'nın ihracattaki payını kaybetmesi ve kırılgan bir büyüme görünümüyle karşı karşıya olmasıyla IMF, Fransa'ya istihdam piyasası denetimi ve hizmet sektöründe daha fazla rekabetlilik çağrısı yaptı.
Ekononmik büyümenin durağan seyretmeyi sürdürdüğünü ve kısa vadeli görünümün aşağı yönlü riskler karşı karşıya olduğuna dikkat çeken IMF yönetic direktörleri, ülkenin toparlanmayı daha fazla güçlendirmesinin karşısındaki en büyük zorluğun, ticaret ortaklarıyla rekabetliliği çözmek ve finansal istikrarı korumak olduğunu söyledi.
Fransa'nın politikalarının yıllık değerlendirmesine ek olarak IMF, ülkenin, bankaların toptan fonlamaya bağlılığına ilişkin endişelerini aktardığı finansal sektörü analizi de yaptı. Finansal sektör raporuna göre, bankaların toptan fonlama bağımlılığı, likidite ya da Euro Bölgesi'ndeki güven krizi durumlarında ülkenin bankalarını kırılgan bir pozisyona sokabilir.
İşsizliğin 14 yılın zirvesinde seyretmeyi sürdürmesiyle resesyonun eşiğinde bulunan bir ekonomiyi idare etmekte zorlanan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 2013'ün de zorlu bir yıl olacağını söyledi. Hollande, istihdam vergilerinde kesintiye giderek,  ülkenin istihdam piyasasını, rekabetteki kayıplara karşı daha esnek hâlâ getirmeye çalışıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)